logo

100. YIL MARŞI BİRİNCİSİ ZONGULDAK BEÜ’DEN…

  • ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün Yazıp Bestelediği ‘100. Yıl Marşı’ Birincilik Ödülü Kazandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı yarışmasında, sözleri ve bestesi  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü’ye ait olan eser, birincilik ödülüne layık görüldü.

30 Ağustos Zafer Bayramı özel konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün 100. Yıl Marşı, 1071 kişilik bir orkestra ve koro eşliğinde ilk defa seslendirildi.

Program kapsamında, eseri beğeni toplayan Doç. Dr. İlker Kömürcü’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birincilik ödülü takdim edildi.

‘BU ONUR; EŞSİZ VE BÜYÜK!’

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kendisine ve eserine bu payeyi layık gören herkese teşekkür eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü, “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Marşını bestelemiş olmanın onuru ve gururu kelimelerle anlatılamayacak kadar eşsiz ve büyük. Ne mutlu ki bu büyük gurur yaşamak bana nasip oldu. Marşımı bestelerken vatan ve millet sevgisiyle aklımdan geçen sözcükleri ve kalbimden gelen ezgileri Türk milletinin yüce duygularını, coşkusunu, yüksek karakterini betimleyecek şekilde birleştirmeye çalıştım. 100. Yıl Marşı, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan, gücünü Türk tarihinin şanlı geçmişinden alıp geleceğe umutla bakan, Türk milletinin birliğini, beraberliğini, kararlılığını etkili bir şekilde yansıtan çok güçlü bir marş oldu. Umarım bu marş dilden dile nesilden nesile dolaşarak milletimizin gönlünde yer eder. Yüce Türk milletine armağan olsun” diye konuştu.

REKTÖR ÖZLÖLÇER KUTLADI

ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün yazıp bestelediği 100 Yıl Marşı’nın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmada birincilik ödülüne layık görülmesinin, ZBEÜ’nün sanatsal ve kültürel başarısını bir kez daha kanıtladığını dile getiren ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer,  “Bu ödül, üniversitemizin müzik alanındaki kalitesini ve yeteneklerini yansıtan bir onur kaynağıdır. Doç. Dr. İlker Kömürcü’yü gönülden tebrik ediyor, üniversitemizin sanat ve kültür alanındaki ilerlemelerini desteklemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Paylaşın:
415 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ