logo

BEUN, DERECEYLE MEZUN OLANLARI TÖRENLE UĞURLADI

  • BEUN’da Üniversiteyi dereceyle tamamlayan öğrenciler için düzenlenen özel törende mezuniyet yemini edildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN), 2025-2026 Akademik Yılı Dereceye Girenler Mezuniyet Töreni büyük bir gurur ve coşku içerisinde gerçekleştirildi. Üniversiteyi dereceyle tamamlayan öğrenciler için düzenlenen törende başarı ve emek ödüllendirilirken duygu dolu anlar yaşandı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene; Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Sümen, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Senato üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. İlker Kömürcü, Konservatuvar akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Cemalettin Baydağ, Öğr. Gör. Cem Dertsiz ile

Devlet Konservatuvarını üçüncülükle tamamlayan Furkan Bostancıoğlu tarafından icra edilen müzik dinletisiyle devam etti.

Üniversite Birincisinden Duygulandıran Konuşma

Programda üniversite birincisi olarak kürsüye gelen Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu Lütfullah Kılıç, büyük alkış alan konuşmasında mezuniyet sevincini katılımcılarla paylaştı.

Kılıç, dereceye giren öğrenciler için ayrı bir mezuniyet töreni düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere üniversite yönetimine teşekkür etti. Üniversite yıllarında yaşadığı unutulmaz anılara değinen Kılıç, deprem felaketinde hayatını kaybeden arkadaşı Emre Can Uslu’yu rahmet, özlem ve minnetle andı. Konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” sözünü hatırlatan Kılıç, mezun olan tüm arkadaşlarına başarılar diledi.

Rektör Özölçer: “Başarı, Emek Verenlerin Nasibidir”

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, dereceyle mezun olan öğrencilerin elde ettikleri başarısı üzerine şu sözleri dile getirdi:

“Bugün; Üniversitemizin medarı iftiharı olan kıymetli öğrencilerimiz adına düzenlediğimiz mezuniyet töreninde sizlerle bir arada olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Düşünceleriyle yüzyıllardır insanlığa rehberlik eden Mevlana’nın ifade ettiği gibi; ‘İnsan, ancak çalıştığını kazanır.’ Bugün burada bulunan her bir öğrencimiz, öğrenim gördükleri programları dereceyle tamamlayarak bu sözün en güzel örneğini ortaya koymuştur. Başarı; tesadüflerin değil, emek verenlerin nasibidir. Fedakârlık göstermeden, uykusuz kalınmadan ve hedeflere yürekten inanılmadan zirveye ulaşmak mümkün değildir. Bizler de öğrencilerimizi yalnızca mesleki bilgiyle donatılmış bireyler olarak değil; üreten, düşünen, araştıran, vatanına ve insanlığa fayda sağlayan kişiler olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz. Alanında deneyimli akademisyenlerimizle öğrencilerimizi hem teorik hem de uygulamalı eğitim süreçlerinde en güncel bilgilerle buluşturuyoruz. Sözlerime son verirken sevgili mezunlarımıza şunu ifade etmek istiyorum:

Diplomalarınızı alarak hayatınızın yeni bir dönemine adım atıyorsunuz. Ne mutlu ki bu yolculuğa, bir asırlık köklü geçmişe sahip Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin mezunları olarak çıkıyorsunuz. Üniversitemizde edindiğiniz bilgi birikimini, mesleki donanımınızı ve sorumluluk anlayışınızı gittiğiniz her yere taşıyın. Sizden sonra gelenlere örnek olun. Bu yolda kalbinizden merhamet, yolunuzdan ilim eksik olmasın. Sizleri çok seviyor, sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Üniversitemizi ulaştığınız her mevkide en güzel şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık, başarılarınız daim olsun.”

Üniversite Birincisi Adını Yaş Kütüğe Çaktı

Konuşmaların ardından BEUN 2025-2026 Akademik Yılı Üniversite Birincisi Lütfullah Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve ailesinin katılımıyla adının yer aldığı plakayı yaş kütüğüne çaktı. Törenin devamında üniversite birincisi Lütfullah Kılıç’a, üniversite ikincisi Ereğli Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu Melike Nur Bulut’a ve üniversite üçüncüsü Tıp Fakültesi mezunu Perihan Ecem Çıtlak’a plaket, başarı belgesi ve hediyeleri takdim edildi.

Dereceye Giren Öğrencilere Fidan Sertifikası

Program kapsamında fakülte ve meslek yüksekokullarında ilk üç dereceye giren öğrencilere dekanları ve müdürleri tarafından, adlarına bağışlanan fidanların sertifikaları takdim edildi. Ardından öğrenciler, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yücel Namal eşliğinde mezuniyet yemini etti.

Öğrenciler Kep Atarak Yeni Hayatlarına Uğurlandılar

Yemin töreninin ardından öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini aileleri ve hocaları ile paylaştı. Başarılarıyla üniversitenin gururu olan öğrencilerin alkışlarla uğurlandığı tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ