
1 Temmuz 2026 Çarşamba günü kutlanacak Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla Kdz. Ereğli’de kapsamlı bir program düzenlenecek.
Kutlamalar saat 10.00’da, Bozhane mevkisinden Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi Bando Takımı eşliğinde Atatürk Anıtı önüne gerçekleştirilecek yürüyüşle başlayacak.
Saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek resmi törende protokolün yerini almasının ardından programın sunumu yapılacak. Protokol sırasına göre çelenklerin sunulacağı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrağı göndere çekilecek. Saygı duruşu sırasında limandaki gemiler sirenlerini çalarak törene eşlik edecek.
Program kapsamında Kdz. Ereğli Bölge Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.
Saat 11.30’da ise Bozhane Limanı’nda deniz şehitleri anısına göreve tahsisli deniz vasıtalarıyla denize çelenk bırakılacak. Gezi ve deniz temizlik gemilerinin de katılımıyla anma programı gerçekleştirilecek.
BOZHANE ŞENLENECEK!
Kutlamalar günün ilerleyen saatlerinde de devam edecek. Saat 18.00’de, Deniz Ticaret Odası (DTO), Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, Yelken Kulübü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün katkılarıyla Bozhane Limanı’nda çeşitli yarışma ve etkinlikler düzenlenecek.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yıl kutlamalarının, vatandaşların yoğun katılımıyla denizcilik kültürünü ve Cumhuriyet’in denizlerdeki bağımsızlık kazanımını bir kez daha ön plana çıkarması bekleniyor.
Etiketler: 1 Temmuz Kabotaj BayramıBENZER HABERLER