logo

OYAK; KÖPRÜ VE OTOYOL ÖZELLEŞTİRMELERİNE TALİP

  • OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, köprü ve otoyol özelleştirmelerine ilişkin, sabit nakit akışı sağlayan altyapı yatırımlarının kurum açısından uygun yatırım alanları arasında bulunduğunu söyledi.

Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından Erdemir’in de bünyesinde bulunduğu OYAK, Türkiye’de ve yurt dışında altyapı yatırımlarına ilgisini artırıyor. Ekonomim yazarı Sadi Özdemir’in 23 Eylül 2026 tarihli “OYAK; köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip” başlıklı yazısında, OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş’ın kurumun faaliyetleri ve yeni yatırım planlarına ilişkin açıklamalarına yer verildi.

Karadeniz Ereğli açısından açıklamaların bir başka önemi ise, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısında önemli yere sahip Erdemir’in OYAK Maden Metalürji’nin ana şirketi olması. OYAK’ın halka açık şirketleri arasında yer alan Erdemir’de OYAK’ın doğrudan ve dolaylı payı yüzde 49,54 seviyesinde bulunuyor.

ALTYAPI YATIRIMLARINA İLGİ

Yalçıntaş, OYAK’ın köprü ve otoyol özelleştirmelerine yönelik ilgisine ilişkin değerlendirmesinde, kurumun bir mesleki emeklilik fonu olması nedeniyle düzenli ve öngörülebilir nakit akışı sağlayan yatırımlara önem verdiğini belirtti.

Bu çerçevede altyapı yatırımlarını uygun yatırım alanlarından biri olarak gördüklerini kaydeden Yalçıntaş, OYAK’ın gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında bu tür yatırımları yakından takip ettiğini ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ