logo

KARABÜK’TE 65 YAŞ VE ÜSTÜ İLE 15 YAŞ VE ALTINA KISITLAMA

Karabük Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 15 yaş ve altı çocuklara düğün kısıtlamalarının getirildiğini açıkladı.

Karabük İl Hıfzıssıhha Kurulu, kentte hasta ve temaslı kişi sayısı ağır hasta yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların oranının düzenli olarak takip edilmesi sonucu elde edilen veriler doğrultusunda Covid-19 hastalarının yayılımını önlemek amacıyla tedbirler alındığını duyurdu.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, “İl genelinde yapılmakta olan düğün, nişan, kına ve sünnet düğünü gibi merasimlere risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlardan sadece gelin ve damadın 1. derece yakınları ile dedeleri babaannesi anneannesi amcası dayısı teyzesi halası olan kişilerin ve bunların eşlerinin katılımını izin verilmesine karar verilmiştir” denildi.

Öte yandan kentte 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle, iş yeri sahipleri hariç, 65 yaş ve üzerin vatandaşların 08.00-10.00 ile 17.00-20.00 saatleri arası toplu taşıma araçlarını kullanmaları kısıtlanırken, saat 16.00’dan itibaren pazar alanlarına girmesi yasaklandı.

Paylaşın:
622 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ