logo

CUMHURİYET BAYRAMI ÇELENK SUNUM TÖRENİ İLE BAŞLADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Kdz. Ereğli’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu töreni gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde, 28 Ekim Çarşamba günü Kdz. Ereğli’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu töreni gerçekleştirildi.

Anıt Park’ta saat 13.00 düzenlenen törende; Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Törende Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Türk Bayrakları göndere çekildi.

Yoğun katılım olan ve pandemi kurallarının sık sık hatırlatıldığı törene; CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, ADD Genel Merkez Yöneticisi Semih Özkök, Siyasi parti ve stk’ların ilçe başkan ve temsilcileri, Askeri ve sivil erkan, resmi daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk Sunma töreninin ardından, katılımcılar Tunalı Hilmi Heykeli açılışına davet edilerek, ülke ve bölgeye önemli hizmetleri geçmiş Tunalı Hilmi heykelinin açılışı gerçekleştirildi. (Tunalı Hilmi Heykeli açılış töreni detayları sonraki haberde yer alacak)

Öte yandan; Her resmi bayramda olduğu gibi CHP, İyi Parti, ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi ve Eğitim-İş çelenkleri de Atatürk Anıtı’na alternatif törenle sunuldu.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

TÖRENLER DEVAM EDECEK

29 ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek kutlama programına göre ise saat 10.00’da Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu İnönü Parkındaki açık alanda tebrikleri kabul edecek. Ardından Atatürk Anıtı önünde saat 10.20’de Saygı duruşunda bulunulup, istiklal Marşı okunacak. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiir ve kompozisyon okuyacaklar. Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Zeybek gösterisini ödül töreni izleyecek ve program sona erecek. Akşam Saat 20.00’de ise sahil şeridinde ışık gösterisi düzenlenecek.

Paylaşın:
900 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ