logo

FİLYOS YÖNETİCİSİ TOSYALI, 5.KEZ ANADOLU’NUN EN BÜYÜĞÜ!

Zonguldak Filyos Projesi kapsamında alt yapı çalışmaları devam eden Filyos Endüstri Bölgesi (Filyos E.B.)’nin yönetici şirketi olan Tosyalı Holding, bünyesindeki Hatay Merkezli TOSÇELİK PROFİL ile “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” birincisi oldu. Son dört yıldır üst üste birinci sırada yer alan Tosçelik Profil, toplamda beşinci kez Anadolu 500’ün zirvesinde yer almış oldu.

Doğan Grubu Yayınlarından Ekonomist dergisince, merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde bulunan şirketlerin 2019 yılı verilerine yönelik gerçekleştirilen “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırması sonuçlandı.

TOSÇELİK PROFİL ÜST ÜSTE 5 YIL BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

Buna göre; ilk sırada Zonguldak/Filyos Projesi-Endüstri Bölgesi Yönetici Şirketi Tosyalı Holding şirketlerinden Hatay Merkezli Tosçelik Profil, birinci sırada yer aldı. Son dört yıldır üst üste birinci sırada yer alan Tosçelik Profil, toplamda beşinci kez Anadolu 500’ün zirvesinde yer almış oldu. Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığını aynı zamanda Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Fuat Tosyalı yapıyor.

KARDEMİR İKİNCİLİĞİNİ KORUDU

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi listesinde Karabük’te faaliyet gösteren Kardemir’de geçen yıl olduğu gibi 2. sırasını korurken, 3 .sırada ise Kocaeli merkezli Sarkuysan yer aldı. Zonguldak Ereğli’de Bartın Çimento’ya bağlı olarak faaliyet gösteren işletmesi bulunan Gaziantep Merkezli SANKO Grubu ise 10 şirketi listeye girerek rekor kırdı.

Öte yandan; Ekonomist Dergisi “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” listesinin tamamı henüz internet ortamında yayınlamadığı için bölgemizden başka firmaların sıralamadaki yerleri henüz netleşmesi.

Paylaşın:
974 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ