logo

KADININ GÜCÜ ELİŞİ ŞENLİĞİ ZONGULDAK’TA İLGİ GÖRDÜ

Kdz.Ereğli’de faaliyet gösteren ‘Kadının Gücü Elişi Şenliği Grubu’ Zonguldak’ta katıldığı etkinlikte ilgi odağı oldu.

Kdz.Ereğli’de faaliyet gösteren, evinde yaptıkları elişlerini ailelerine katkıda bulunmak adına sergileyen ‘Kadının Gücü Elişi Şenliği Grubu, Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) ile Zonguldak Mesleki Eğitimi Geliştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (ZOMED) birlikte düzenledikleri ‘Güneş Doğduğu Yerden Işık Saçar’ etkinliğine katıldı.

2 Ekim Cumartesi günü Zonguldak Değirmen Parkta gerçekleştirilen etkinlikte katılımcı dernek üyeleri yaptıkları elişlerini katılımcılara sergiledi.

GÜLER ÖNDER DESTEK İSTEDİ

Kadının Gücü Elişi Şenliği Grubu adına katılan Güler Önder ve arkadaşları, 10 üye adına sergiledikleri elişleri ilgi gördü. Sunumda söz verilen Güler Önder, 2019 yılından bu yana birkaç kez sergi yaparak ev kadınlarına ekonomik ve sosyal açıdan az da olsa destek sağlamaya çalıştığını belirtti. Benzer etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini vurgulayan Önder, “Ekonomik ve sosyal açılardan topluma dokunmak isteyen gruplara destek verilmelidir” diye konuştu.

EKONOMİK VE SOYSAL GELİŞİMİ SAĞLAYAN PROJE

Zonguldak Kız Meslek Lisesi Öğretmeni ve ZOMED Başkanı Perihan Uğurlu ise açılış konuşmasına Atatürk’ün “Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözleriyle başladı ve kuruluş amaçlarını açıkladı. Üreten kadınlara dokunmanın amacının, yöresel elişlerinin yok olmasına engel olmak, dar gelirli kadınları eğiterek el becerilerine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Uğurlu, hedefin kadınları üretime katarak mutlu aile, mutlu çocuklar, mutlu toplum olmak, ‘her ev bir atölyedir’ projesini geliştirerek ekonomik ve sosyal anlamda hayatlarına dokunmak, olduğunu belirtti.

KATILIM:

Etkinliğe; İstanbul, Zonguldak, Kozlu, Ereğli’den katılan ziyaretçilerin yanı sıra, ZONDEF Başkanı Hayriye Köse, ZONDEF Eski Başkanı Gurbet Altay, Zonguldak Büyükçekmece Dernek Başkanı Turan Özdemir, Cumhuriyetin Demokrat Kadınları Kurucu Başkanı ve Holistik Yaşam ve Gastronomi Derneği Başkan Vekili Tuba Koylan ve eşi Kardiyolog Prof. Dr. Nevrez Koylan’da katıldı.

Paylaşın:
973 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ