logo

ÇALIŞMA EKONOMİSİ ÖĞRENCİLERİ EREĞLİ’DE

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “7. Akad’Emek Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı” düzenlendi.

Türk Metal Sendikası’nın, Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “7. Akad’Emek Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı” 13 Mayıs Cuma günü sabah saatlerinde Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de başladı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak’ın selamını ileterek başladığı konuşmasında, gençlere seslenerek, “Size daha iyi bir gelecek hazırlamak için bugün biz, elimizden geleni yapacağız, yarın sıra sizlere gelecek. Örgütlü toplum yalnız bizim mücadelemiz değil, bu mücadele sizin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, aydınların sanatçıların; tüm toplumun ortak mücadelesi olmalıdır.” dedi.

Uludağ Üniversitesi adına akademisyenlerin yaptığı konuşmaların ardından, oturumlar başladı.

KATILIM:

Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Prof.Dr Yalçın Karatepe, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Prof. Dr Yusuf Alper, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr Oğuz Karadeniz, akademisyenler ile çeşitli üniversitelerden öğrenciler ve Erdemir işçilerinin katılımı ile Büyük Anadolu Ereğli Otel’deki “7. Akad’Emek Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı” 4 gün sürecek.

Sendika yöneticilerine coşkulu karşılama

Diğer yandan, dün akşam saatlerinde, program için Büyük Anadolu Ereğli Otel’e gelen Genel Başkan Yardımcıları Altundağ ile Faki Türk metal Üyesi işçiler tarafından görkemli şekilde karşılandı. Türk metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz, yönetimi ile birlikte karşıladığı genel başkan yardımcıları için işçiler ise meşaleler yaktılar, cep telefonlarının ışıklarını yakarak, sloganlarla sevgi gösterilerinde bulundular. Gülüç Beldesi girişindeki Türk Metal Üst Geçidi ve bazı reklam panolarına da Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak’ın fotoğrafları asıldı.


Paylaşın:
450 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ