logo

KURTULUŞ COŞKUSU AMFİ TİYATRO’DA DEVAM ETTİ

  • Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı etkinlikleri 18 Haziran Cumartesi, günü gecesi Amfi Tiyatroda devam etti.

Kutlamalar kapsamında Amfi Tiyatro’da devam programa Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, belediye yöneticileri ve halk katıldı.

Program Yazar Gül Güleryüz, Seramik Sanatçısı Ayşe Hindistan ve Şair Ayşe Eren, Ereğli ağzıyla maniler ve şiir dinletisi ile başladı. Gül Güleryüz’ün yöre kırsal şivesini başarı ile taklit etmesi ve İzleyicilere önceden dağıtılan numaraların kura ile çekilerek manilerin ithaf edilmesi güldürdü, alkış aldı. Ayşe Eren’in Babalar Günü şiiri ise izleyenleri duygulandırdı. Sanatçılara alkışları ile eşlik eden ve yöre şivesini Gül Güleryüz ile diyalog kurarak sürdüren Başkan Posbıyık; Yazar Gül Güleryüz, Seramik Sanatçısı Ayşe Hindistan ve Şair Ayşe Eren ile Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği Şefi Cihangir Bilgin’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Programını ikinci bölümünde Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği sanatçıları Ereğli Türküleri konseri verdi. Şef Cihangir Bilgin’in madencilere ithaf ettiği Uzun Mehmet türküsü ile başlayan konsere alkışları ile eşlik eden izleyiciler keyifli dakikalar geçirdi. Gazeteci Eyüp Bektaş’ın sözlerini yazdığı “Telaşe Yok Gardaşcuğum” türküsü ise büyük alkış aldı. Program hareketli oyun havaları, yöresel Kaptaş Havası ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


Paylaşın:
436 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ