logo

AKÇAKOCA TEKNİK LİSE VELİLERİ UYGULAMALI EĞİTİM İSTİYOR

  • Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velileri, öğrencilerin güçlendirme gerekçesi ile geçici olarak taşındıkları Atatürk Ortaokulu’nda yeterli atölye eğitimlerini alamadıklarını savunarak, “Yetkililere alan dersleri için bulunduğumuz binanın uygun olmadığını ve kendi binamıza taşınmak istediğimizi belirtmemize rağmen, okulumuza geçmemize engel oluyorlar ve okulumuzu bize teslim etmiyorlar. Lütfen çağrımızı duyun bu mağduriyetimizi giderin.” diye seslendi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velileri, öğrencilerin güçlendirme gerekçesi ile geçici olarak taşındıkları Atatürk Ortaokulu’nda yeterli atölye eğitimlerini alamadıklarını savundu.

“TEKNİK LİSEDE UYGULAMA OLMADAN TEORİK EĞİTİM YETERLİ DEĞİL”

Dönem başında okullarının güçlendirme çalışması yapılacağı gerekçesi ile öğrencilerin geçici olarak Atatürk Ortaokuluna devam ettiklerini ve sadece teorik eğitim alabildiklerini anlatan bir grup veli adına haber merkezimize ulaşan bir veli, uygulamalı derslerin eksikliğinin önemine dikkat çekti.  Bazı velilerin çocuklarını okula göndermeme kararı bile aldıklarını iddia eden veli, “Özellikle de Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı uygulamalı ders aktivitelerini uygulama sınıfında yerine getirmeleri gerekiyor. Moda Tasarım Teknolojileri Alanı için de sanayi makinalarının koyulabileceği, Kumaş kesim masalarının yerleştirileceği büyük bir alana ihtiyaç var. Kendi okulumuzda bu alanlarımız mevcut fakat bizim okulumuz geçici olarak kaldığımız Atatürk Ortaokulu’nun en üst katında atölyeler olmadan sadece teorik dersler işlenerek eğitime devam ediliyor. Bize deniliyor ki ‘siz Atatürk Ortaokulunda devam edeceksiniz ve buradaki ortaokulla aynı anda ders yapacaksınız.’ Atatürk ortaokulunda bize tahsis edilmesi planlanan alanlar yeterli olmadığı için Atölyeler kurulması imkansız, bu durumda çocuklarımız yeterli eğitim alamayacaklar.” İfadeleri ile endişelerini dile getirdi.

“OKULUMUZU TESLİM ETMİYORLAR” İSYANI!

Yayın kurulumuza ulaşan ve kimliğini açıklamak istemeyen duyarlı bir veli, yetkililere ulaştıkları halde çözüm bulunamadıklarını açıklayarak  “Yetkililer alan dersleri için bulunduğumuz binanın uygun olmadığını ve kendi binamıza taşınmak istediğimizi belirtmemize rağmen, okulumuza geçmemize engel oluyorlar ve okulumuzu bize teslim etmiyorlar. Lütfen çağrımızı duyun bu mağduriyetimizi giderin.” diye seslendi.  

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN”

Velilerin talepleri ise açık ve net: “Kendi okulumuzun 1. Dönem sonunda güçlendirme çalışması tamamlandı. Fakat okulumuza geçmemize izin verilmiyor ve başka bir okulun geçirileceği söyleniliyor. Bizim çocuklarımız bu kadar süre boyunca bekledikleri okullarına kavuşamıyorlar ve mağdur ediliyorlar. Öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesini bir veli olarak rica ediyorum.”

Eğitim konularına duyarlı sorumlu yayıncılığımız gereği, iddiaları ve konuyu yetkililerin dikkatine sunuyoruz.

Paylaşın:
569 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ