logo

ÇÖPLÜK DEĞİL; PİKNİK YERİ!

  • Kdz. Ereğli Ova Köyü’nün Kızılcapınar Barajı manzarası bahar ve yaz aylarında piknikçilere keyifli saatler yaşatırken, kendini bilmez insanların çevreye saçtıkları çöp atıkları can sıkıyor!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ova Köyü’nün Kızılcapınar Barajı manzarası bahar ve yaz aylarında piknikçilere keyifli saatler yaşatıyor. Zorlu bir yolculuktan sonra şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden kurtulup bir ağaç gölgesinde serinlenen piknikçiler, yanlarında getirdikleri yemekler ve atıştırmalıklara vakit geçiriyor.

Kurban Bayramında da bölgeye nefes almaya giden Ereğlili piknikçiler, kendini bilmezlerin yarattığı atık çöp manzarası karşısında şaşırıp kaldı!

Yeşil çimenlerin, doğaya geri dönüşümü yüzyıllar alana çöplerle ve atıklarla dolu olduğunu gören çevreci piknikçiler, gazetemize gönderdikleri mesajda her çevreden duyarlılık çağrısı beklediklerini ifade etti.

DUYARLI VE TEPKİLİ!

Ova Köyü tepelerinde insan eliyle gerçekleştirilen doğa kirliliğine tepki gösteren çevre duyarlı piknikçi, gazetemize gönderdiği mesajında, “Bayram boyunca insanlar burada piknik yapmış ama çevreyi de mahvetmişler! Nereye baksak her yerde çöp, kirlilik ve atık dolu. Çok üzüldük elimizden geldiğince temizlemeye çalıştık ancak nereye kadar. Ayrıca piknik çöpleri küçük çocukların yaralanmalarına ve aşırı ısınma sonucu yangına da neden olabiliyor…. Bu konuda başta siyasetçilerimiz, kamu yetkililerimiz, medya ve STK’lardan vatandaşlarımıza duyarlılık çağrısında bulunmalarını istiyoruz. Pikniğe gidenlerden yanlarında kalın çöp torbası almalarını ve bunları araçları ile uygun çöp konteynırlarına, eğer dolu ise hemen yanına bırakmalarını istiyoruz. Doğa hepimizin, kirletip kendi geleceğimizi yok etmeyelim.” ifadelerine yer verdi.

ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

Sorumlu yayıncılığımız gereği; Kdz. Ereğli’de hafta sonu geleneği haline gelen deniz kenarı veya kırlarda gerçekleştirilen piknik gezilerinde araçlarda kalın çöp torbası taşınmasının, çevre temizliğine azami dikkat edilmesinin sağlanması için uyarı tabelaları, çöp torbası dağıtımı ve kontroller gibi ayrıca Çevre Platformu aracılığı ile farkındalık etkinlikleri oluşturulması çağrısında bulunuyoruz.    

Paylaşın:
1106 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ