logo

NEET GENÇLERE İSTİHDAM FIRSATI SAĞLAYAN PROJE!

  • “İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. AB destekli proje ile 15-29 yaş arasındaki 200 NEET(*) gencin işgücü piyasasına katılımı amaçlanıyor.

(ANKARA) NEET PRO kapsamında yürütülen hibe projelerinden biri olan “İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesinin açılış toplantısı 29 Ağustos 2023 Salı günü Ankara-Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Taşkent Konferans Salonu’nda geçekleştirildi.

KATILIM :

Açılış toplantısına Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur, Üniversitenin Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Proje koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Fındık gibi önemli isimlerle birlikte birçok akademisyen, diğer NEET PRO proje paydaşları, imalat sektörü temsilcileri ve gençler katılım gösterdi.

“İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” isimli proje ile 15-29 yaş arasındaki 200 NEET genç için işgücü piyasasına katılımın kolaylaştırılmasının amaçlandığı belirtilerek proje hakkında detaylı bilgiler verildi ve projenin Türkiye için taşıdığı önem vurgulandı.

  • (YAYINCININ BİLGİ NOTU : NEET, eğitim almayan, çalışmayan ve iş arayışında da olmayan gençler için oluşturulmuş ingilizce bir kavram.)

Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Fındık, NEET gençler için geliştirilen bir projenin açılış toplantısında konuştu. Projeyi koordine eden Fındık, 15-29 yaş arası 200 kişinin iş bulma şansını artıracaklarını belirtti.

PROJENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Fındık söz konusu proje ile, Gazi Üniversitesi’nde kurulacak sanal gerçeklik laboratuvarları ile gençlere teorik ve pratik eğitim sağlanacağı, bu sayede katılımcıların işgücü piyasasına daha donanımlı gireceklerini ifade etti. Sanal gerçeklik ve 3D baskı teknolojilerinin geleceğin mesleklerini oluşturduğunu, bu ilginin giderek arttığını ve projenin bu alanda eğitim ve istihdam sağlayacağını belirten Fındık, eğitimlerin yanı sıra, katılımcıların sanal gerçeklik alanında staj yapacaklarını ve stajların, NEET’lerin iş bulma potansiyelini artıracağını belirtti.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar’da, projenin fakülte ve Türkiye için öneminden bahsetti. Dekan Atar, projenin başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti ve benzer projelerin fakülte öğrencileri, akademisyenler ve Türkiye geneli için çok büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, “Eğitim ve istihdam açısından sunduğu imkanlarla, bu proje hem fakültemize hem de Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar sağlayacak,” dedi.

CANTEKİN: “PROJEYİ DESTEKLİYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin, IPA Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında 830 milyon Euro bütçeyle 1.162 sözleşme hayata geçirildiğini ve bu projelerle 1 milyon 100 bin kişinin hayatına olumlu etkiler sağlandığını belirtti. Ayrıca, 33 binin üzerinde dezavantajlı vatandaşın çeşitli rehabilitasyon hizmetleri aldığını, 40.000 kişinin istihdam edildiğini ve 53 bin kadın olmak üzere toplamda 73 bin kişinin işgücü piyasasına katıldığını ifade etti. Binlerce okulun yeni ekipman ve malzemelerle donatıldığına da değinen Cantekin, mesleki yeterlilikler konusunda 200’den fazla yeni mesleki standart oluşturulduğunu ve belgelendirme yapıldığını söyledi. Gazi’nin NEET projesinde, sanal gerçeklik teknisyeni yetiştirilmesi ve istihdamı planlandığına dair de bilgi veren Catekin, bu projeyi uzman bir ekip ile yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini kaydetti.

DUR : PROJE STRATEJİK ÖNEME SAHİP”

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur, konuşmasında hibe programının öneminden ve İŞKUR’un proje kapsamındaki hedeflerinden bahsetti. Toplamda 17 milyon Euro’luk hibe projesinin bir parçası olan ilgili projenin stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Dur, “NEET sadece bir grup değil, yaş ve cinsiyet gibi faktörleri içeren karmaşık bir sorun. Bu yüzden ciddi bir mücadele gerektiriyor” dedi. Dur ayrıca, projenin niş bir alana odaklandığını ve bu sayede yerel çözümler üretileceğini vurguladı. Gazı Üniversitesi’nin köklü bir kurum olduğunu ve teknolojiye dayalı projelerde büyük fayda sağlayacağını ifade etti. İŞKUR olarak projeyi yakından takip edeceklerini belirten Dur, “Bu kaynağı pilot uygulamalar için dağıtıyoruz. İŞKUR tarafından bu projenin yaygınlaştırılması için gerekli adımlar atılacak” şeklinde konuştu.

YILDIZ: “BAŞARILIYIZ”

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, AB tarafından finanse edilen NEET projesinin açılış toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

1926 yılında Atatürk tarafından kurulan Gazi Üniversitesi’nin 100 yıllık bir çınar olduğuna değinen Yıldız, üniversitenin projeci bir rektör tarafından yönetileceğini ifade ettiğini ve 3 yıllık süreçte önemli başarılar elde ettiklerini istatistiklerle gösterdi. “Her geçen yıl bir basamak daha yukarı çıkıyoruz,” diyen Yıldız, NEET problemi için Gazi Üniversitesi’nin, ÇSGB ve İŞKUR ile birlikte önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Konuşmacılar projenin gelişiminde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Paylaşın:
408 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ