logo

ÜMMET PLATFORMU: “FİLİSTİN VE GAZZE İÇİN MEYDANLARDAYIZ”

  • Kdz. Ereğli Ümmet Platformu sözcüsü Akademisyen Hacı Mehmet Kurt, “Filistin ve Gazze için meydanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kdz. Ereğli Ümmet Platformu yönetimi, basın toplantısı düzenleyerek platformun faaliyetleri ve planlamaları konusunda bilgilendirmede bulundu.

18 Kasım Cumartesi günü öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya platforma üye kuruluşların temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

“İNANCIMIZ VE İNSANLIĞIMIZ GEREĞİ…”

Toplantıda konuşan Platform Sözcüsü ZBEÜ Ereğli Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Hacı Mehmet Kurt, masum ve mazlumların yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek “inancımız ve insanlığımız gereği orada olacağız” dedi. “Sözde insan hakları, çocuk hakları, hayvan hakları savunucuları, sözde aydın, sözde sanatçı sözde çevreci olanlar gibi olmamak için meydanlardayız” diye konuşan Kurt; siyasi, politik çekişmelerle mülteci retorikleriyle Arap düşmanlığı ile ve çocuk, kadın, yaşlı demeden katliamlara kulak tıkayanları meşrulaştırma çalışan din düşmanlığı ile laf kalabalığı ile kelime oyunları ile manipüle edilmiş bilgilerle vicdanları körelten sözde insanlardan olmamak için meydanlardayız…  bugün de Filistin ve Gazze için meydanlardayız” ifadelerini kullandı.

PLANLANAN FAALİYETLER:

Kurt, ayrıca “birlikte daha güçlüyüz” başlığı ile faaliyetleri özetleyerek Filistin ve Gazze meselesi bağlamında yapılan ve planlanan çalışmaları özetledi.

Ümmet Platformu Sözcüsü Kurt, 25 Kasım’da Filistin’de öldürülen bebek ve çocuklar için yürüyüş yapılacağını, 27-28-29 Kasım tarihlerinde Ali Molla Camii avlusunda Kermes düzenleneceğini, 4 Aralık’ta Yeni Şafak Gazetesinden Taha Kılınç’ın konuşmacı olacağı konferans düzenleneceğini ve İsrail’e destek veren markaları protesto etmeye devam edeceklerini söyledi.

“TEMEL İNSANİ VE İSLAMİ DEĞERLER ORTAK PAYDAMIZDIR”

Platformun, ortak çalışma alanlarının özetlendiği bölümde  “Temel insani ve İslami değerler ortak paydamızdır “görüşünün savunulduğunu vurgulayan Kurt, “bu paydada bulaşabileceği diğer STK’ları da arasında görmekten mutluk duyacaktır” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Toplantı tanışma soru cevap ve sohbet ile devam etti.

Platform üyeleri ise şöyle açıklandı:

Eğitim-Bir-Sen Eğitimciler Birliği Sendikası, İHH İnsani Yardım Vakfı, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Önder-İmam Hatipliler Derneği, Özgür-Der, Yedihilal, Feda-Der-Fikir ve Eğitim için Dayanışma- Adalet Derneği, SeçDer-Karadeniz Ereğli Sağlıklı Yaşam Eğitim ve Çevre Derneği İMH-İnsan ve Medeniyet Hareketi.

Paylaşın:
469 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ