logo

HAFTA SONUNDA KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT!

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından Batı Karadeniz Bölgesi ağırlıklı tam Fırtına uyarısı yapıldı. Bir hafta önce Kdz. Ereğli’de yaşanan fırtınada şehir merkezinde, sahil kesiminde ve evlerde birçok hasar oluşmuş, bir gemi karaya oturmuş, bir gemi batmış ve toplam 16 vatandaş hayatını kaybetmişti. İlçe Afet Bölgesi olarak ilan edilmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı şöyle :

“Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren bölgemiz genelinde (Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Çankırı, Kırıkkale) kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), 26.11.2023 (Pazar) günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Genel olarak güney yönlerden, Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Karadeniz kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

VALİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI YAPILDI

Öte yandan, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında hafta sonu beklenen fırtına dolayısıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kdz. Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde yapılan toplantıya belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı.

Toplantıda son meteorolojik uyarı ve değerlendirmelere göre; bölgemizde hafta sonu beklenen
FIRTINA ve TAM FIRTINA nedeniyle alınacak tedbirler görüşüldü, değerlendirildi. Kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarına dikkat çekildi.

Paylaşın:
386 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ