Kdz. Ereğli’de gerçekleştirilen ‘Turizm Pazarlamasında Yeni Nesil Uygulamalar’ panelinde konuşan Zonguldaklı turizmci Muhammet Cüntay “Zonguldak’ın kurtuluş reçetesinin birinci sırasında turizm var. Bunun için öncelikle yöneticileri ve halkı inandırmak gerekir. Ardından özel sektör elini taşın altına koyacaktır.” diye konuştu.
BEÜ Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi’nde ‘Turizm Pazarlamasında Yeni Nesil Uygulamalar’ paneli gerçekleştirildi.
19 Şubat Çarşamba günü saat 11.00’da Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, amacın Turizm Sektörünün konusunda uzman temsilcileri ile öğrencileri buluşturmak ve deneyimlerinin paylaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
“TURİZM POTANSİYELİMİZLE FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ”
Büyükgüzel ayrıca ilçe dinamikleri ile turizm farkındalığı oluşturmanın ve bölgesel turizm potansiyelinin önemine dikkat çekti. Üniversite olarak kalite standartlarını önemsediklerinin altını çizen Dekan Büyükgüzel, desteklerinden dolayı Rektör Çufalı ve panelin yapılmasında emeği geçen akademisyenlere teşekkür etti.
KONULARINDA UZMAN TURİZMCİLER KATILDI
Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nalan Albuz’un moderatörlüğünü üstlendiği panele konuşmacı olarak L’Collection Hotel İşletmeciliği Kurucu Ortağı Muhammet Cüntay, Park Inn By Radisson Airport Hotel Satış Pazarlama Müdürü Sema Tosyalı, Karnak Travel Satış Pazarlama Direktörü ve Easy Travel Turkey Kurucusu Adnan Uzan ile Aqua Travel Group Türkiye Bölge Müdürü Binhan Kocamarlı katıldı.
YABANCI DİL, İLETİŞİM VE BİLİŞİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Konuşmacılar kariyer hayatlarını özetledikten sonra ‘Turizm Pazarlamasında Yeni Nesil Uygulamalar’ konusunda deneyimlerini ve fikirlerini paylaştılar.
Öğrencilere mesleği sevmeleri ve sahip çıkmaları önerisinde bulunan Sema Tosyalı, sektörde pazarlamanın eksikliğine dikkat çekerek, sosyal medya, dijital mecralar ve sponsorluk gibi yöntemlerle farkındalık sağlanabileceğini savundu. Turizmin bir yaşam tarzı olduğunu ifade eden Birhan Kocamarlı ise sektörel ürünlerin çokluğu karşısında Kapadokya ve Göbeklitepe örnekleri üzerinden konuşarak “neyi ne şeklide sunulacağı önemli, sektörel değerlerimizi çok iyi bilmeliyiz” diye konuştu.
Zonguldaklı Turizm yatırımcısı Muhammet Cüntay da destinasyonların fotojenik olmasının önemine değinerek, bu konuda önümüzdeki 10 yılda Batı Karadeniz’de önemli gelişmeler olabileceğini söyledi. Cüntay ayrıca, günümüzde kötü ürünün artık iyi lanse edilemeyeceğine dikkat çekerek, sosyal medyanın, misafir yorumlarının bu konuda disiplin sağladığını hatırlattı. Adnan Uzan da hareketli sunumunda pazarlama işinin ana temasının merak ettirmek olduğunu söyledi ve öğrencilere “pazarlamada başarılı olmak istiyorsanız insanlarda merak algısını uyandırmanız gerekir” diye konuştu. Ayrıca konuşmacıların tamamı, yabancı dil ve bilişim-iletişim teknolojisini verimli kullanmanın önemine dikkat çektiler.
YÖNETİCİLER VE HALK TURİZME İNANMALI
Soru-cevap bölümünde söz alan Gazetemizden Doğan Gönüllü’nün, Zonguldak ve Ereğli Turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediği ve neler yapılması gerektiği konusundaki sorusuna cevap veren Muhammet Cüntay, Zonguldaklı olmanın ötesinde konunun uzmanı olarak duygusallıktan uzak konuştuğunu hatırlatarak “Zonguldak’ın kurtuluş reçetesinin birinci sırasında turizm vardır. Bunun için öncelikle yöneticileri ve halkı inandırmak gerekir. Ardından özel sektör elini taşın altına koyacaktır.” diye konuştu. Cüntay benzer etkinliklerin aylık periyotlarla düzenlemeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.
Toplantının ardından konuşmacılara Dekan Büyükgüzel tarafından teşekkür ve katılım sertifikaları takdim edildi.
.
2363 Kez Görüntülendi. Etiketler: turizm fakültesiBENZER HABERLER