logo

ORTAK GÖRÜŞ: “TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI”

  • ‘Zonguldak Turizmi, Kariyer ve Endüstriyel Miras’ konulu panelde söz alan konuşmacıların ortak görüşü; turizm unsurlarının birbirini tamamlaması gerektiği yönünde oldu.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Kdz. Ereğli Turizm Fakülte’nde “Zonguldak Turizmi, Kariyer ve Endüstriyel Miras” konulu panel düzenlendi.

16 Nisan Salı günü Turizm fakültesi konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacılar, akademisyenler ve sınav haftası olması nedeni ile az sayıda öğrenci katılırken, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Pekkaya’nın katılım sağlamaması dikkat çekti!

Penelin Moderatörlüğünü Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Ercan yaptı. Konuşmacılar; Zonguldak İl Turizm ve Kültür Müdürü Taner Dursun, Turizm Enformasyon memuru Barış Çelik ve Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Köşker sunumlarını yaparak soruları cevaplandırdılar.

ERCAN : “TÜRKİYE’DE DAHA FAZLASI VAR”

Moderatör Ercan, nitelikli turizmin hedeflenmesinin önemine dikkat çekerek genel istatistikî bilgiler paylaştı ve Türkiye’nin turizm gelirleri yüksek olan ülkelerden çok daha fazla potansiyele sahip olduğunu söyleyerek bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

DURSUN : “EKO TURİZMİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Zonguldak İl Turizm ve Kültür Müdürü Taner Dursun tarafından bölge turizm envanteri özetlendi ve Zonguldak ile ilçelerinde alternatif turizm potansiyeline dikkat çekildi. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesinin şart olduğunu, özellikle endüstriyel miras ve doğa turizmine yönelinmesi için çalışmalar yapılması gerektiği ifade eden Dursun, “gezme, gastronomi ve konaklama” unsurlarının arttırılması gerektiğini belirterek, “bölgemizde eko turizmin geliştirilmesi lazım” dedi. Gümeli’deki Porsuk Ağacı ve endüstriyel mirasın önemli turizm potansiyeli olduğunu savunan Dursun ayrıca, inanç turizmi, karavan-çadır ve kongre turizmine yönelinmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek tren turizminin son dönemde gelişme gösterdiğini söyledi.

ÇELİK: “YABACI DİL VE İLETİŞİM BECERİSİ ÖNEMLİ”

Turizm Enformasyon memuru Barış Çelik ise ‘Turizm Sektöründe Kariyer Fırsatları’ konulu sunumunda; yabancı dil ve iletişim becerisinin önemine dikkat çekti ve öğrencilere bu konuda aktif olmaları gerektiği önerisinde bulundu.

KÖŞKER, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE DİKKAT ÇEKTİ!

Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Köşker, sunu eşliğinde sürdürdüğü konuşmasında endüstriyel miras ve kültür potansiyelinin turizm sektörüne kazandırılması gerektiğini ifade ederek, bölgede 137 adet kültürel miras unsuru olduğunu açıkladı. Turizm unsurlarının birbirlerini tamamlaması gerektiğinin altını çizen Köşker, sürdürülebilir turizmin önemine dikkat çektiği konuşmasında, yerel özelliklerin korunması ve ön plan çıkartılması için sektör ve bölge dinamikleri arasında iş birliğinin şart olduğunu belirtti.

ÇAKMAK, KRUVAZİYER TURİZMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Panelin son bölümünde söz alan Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.  Dr. Tolga Fahri Çakmak ise sözü edilen Kruvaziyer turizmi için yerel konaklama ve ağırlama olanaklarının yetersizliğine dikkat çekti ve  bunların geliştirilmesi gereğinin altını çizerek mesleki deneyimlerinden örnekler verdi.  

GÖNÜLLÜ: “ŞEHİR DİNAMİKLERİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILSIN”

Panel, soru cevapla devam ederken söz alan Gazeteci Doğan Gönüllü, bu tür toplantıların, sanayi kenti olan ancak turizm sektörüne de kapı aralayan ilçe merkezinde ve tüm paydaşların katılımı ile yapılmasının daha doğru olacağını söyleyince, konuşmacılardan Köşker bu fikrin değerlendirileceğini söyledi.

Toplantı, konuşmacılara Teşekkür Belgelerinin Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Makbule Civelek tarafından takdim edilmedi ile son buldu.

Paylaşın:
408 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ