logo

BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİNE MİNERAL BLOĞU DAĞITILDI

  • Kdz. Ereğli’de Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine yönelik “Mineral Bloğu Dağıtım Etkinliği” gerçekleştirildi.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Kdz. Ereğli’de Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine yönelik “Mineral Bloğu Dağıtım Etkinliği” gerçekleştirildi.

KATILIM:

3 Mayıs Cuma günü Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğünde bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkası Zafer Yalman, Koordinasyon ve Tarımsal Verilen Şube Müdürü Engin Hasan Sarı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Serkan Bulut, Kdz.Ereğli İlçe Müdürü Osman Günaydın ve çok sayıda hayvan üreticisi katıldı.

“HAYVANLARDA MİNERAL KULLANIMI ÖNEMLİ”

Etkinlikte konuşan İl ve Tarım ve Orman Müdürü Nihan Ağan, Mineral Blokların hayvanların her yaştaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak formüle edilmiş yalama taşları olduğunu açıklayarak faydalarını ve kullanım şeklini özetledi.  Mineral kullanımını önemine dikkat çeken Ağan, “Bu kapsamda ilimizde ilk etapta il özel idaremiz tarafından 200.000 TL hibe olarak başlatılan proje ile buzağı destekleme başvurusunda bulunan yetiştiricilerimize buzağı başına 1 adet olacak şekilde 8.000 adet mineral blok dağıtımı yaparak farkındalık oluşturmak istiyoruz.” dedi.

BUZAĞI DESTEKLERİ….

Ağan ayrıca, Bakanlıkça uygulanan Buzağı Desteklemeleri Kapsamında, Kdz.Ereğli ilçesinde 2023 yılında toplam bin 169 kişi başvuru yaptığını açıkladı ve  “Geçen hafta itibarıyla hesaplara aktarılmaya başlanan 2023 Yılı 1. Dönem desteklemelerinde 935 işletme de 1380 buzağı ile toplam 1 milyon 528 bin 725,00 TL destekten yararlanacaktır. İlçemizde Yetiştiricilerimiz 2022 yılında ise 1647 buzağısı destek kapsamına alınmış olup, 877.139,00 TL destekleme ödemesinden yararlanmıştır.” dedi.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, konuşmasının sonunda bütün üreticilere bol-bereketli üretim dileğinde bulunarak mineral blokların üreticilere dağıtımına eşlik etti.

Paylaşın:
261 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ