logo

EREĞLİ ADD, 19 MAYIS’I GENÇLİK ŞÖLENİ İLE KUTLADI

  • ADD Kdz. Ereğli Şubesi Yönetimi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Gençlik Şöleni ile kutladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Kdz. Ereğli Şubesi Yönetimi tarafından Gençlik Şöleni etkinliği düzenledi. Etkinliğe Alevi Bektaşi Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan, ADD Şubesi Önceki dönem başkanları Yeliz Özakın Armağan ile Murat Timurcan, halkoyunu grupları ve az sayıda izleyici katıldı.

20 Mayıs Pazartesi günü AKM Gösteri Salonunda düzenlenen ve sunumları Hülya Ceylan ile Rabia İlknur Yüksel tarafından yapılan etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

“ADD, ULUSUNUN EMRİNDEDİR”

ADD Şube Başkanı Turgay Erdoğan, günün anlamın belirten konuşmasında, tarihi süreci özetleyip mevcut hükümetin politikalarını eleştirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 340 şubesi, 68 Temsilciliği ve on binlerce üyesi olduğunu bildiren Erdoğan, “Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına, Antep’te, Maraş’ta, Urfa’da, Ege’de, Karadeniz’de, Trakya’da, Toroslarda, Istrancalarda, Türkmen çadırlarında, Yörük obalarında yakılan çoban ateşleri nasıl umut ışığı olmuş, yurdun her köşesindeki Müdafaa-i Hukuk ve Reddi İlhak cemiyetleri inançla nasıl omuz vermişlerse, bugün Atatürkçü Düşünce Derneği de aynı inançla Ulusunun emrindedir. Türk Ulusu ‘Asla kuşkum yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî niteliği ve büyük medenî yeteneği, bundan sonraki gelişimi ile, geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.’ diyen o büyük dahiyi hiç yanıltmadı, yine yanıltmayacak.” dedi.

ŞARKILAR, DANSLAR VE ŞİİRLER…

Program 90’lı yılların popüler şarkılarının seslendirilmesi ile devam ederken; sanatçılar Yılmaz Öztürk, Rabia İlknur Yüksel ve Turgay Erdoğan’a Ümit Çelik klavyesi ile eşlik etti. Sanatçılar; Cem Karaca, Barış Manço, Zülfi Livaneli gibi dönemin popüler sanatçılarının eserlerini seyirci ile birlikte söyledi.

Gençlik Şöleninde öğretmen Deniz Akdeniz ‘Samsun’ adlı kahramanlık şiirini başarı ile seslendirerek alkış aldı. Random Dans Okulu Ereğli Latin Dans Geceleri Kurucuları Aykut ve Şule Söylemez solo ve ayrıca ekip olarak sahnede dans gösterisi yaptı. Aydın yöresine ait Çakal Çökerten zeybeğini ise Cemil Soydan’ın öğrencisi Berk Fil  alkışlar eşliğinde oynadı.

FİNALDE GÖKHAN GÖÇMEN’LE İZMİR MARŞI…

Gecenin sonunda öğretmen ve bölgenin sevilen Türk Halk Müziği Sanatçısı Gökhan Göçmen sahne aldı. Türkülerini ve İzmir Marşı’nı alkışlar eşliğinde seslendiren Göçmen’in 30 Mayıs’ta TRT’de yayınlanmaya başlayacak olan ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışmasında yer alacağı açıklanarak, Ereğli halkından destek istendi, başarılar dilendi.

ADD Başkanı Turgay Erdoğan program kapanışında katılımcılara teşekkür ederek, sanatçı ve sunuculara teşekkür belgesi takdim etti.

Paylaşın:
612 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ