logo

ANLAMLI GECEDE GÖKHAN GÖÇMEN’DEN TÜRKÜLER…

  • Türkiye Halk Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Türkü Dinletisi düzenlendi.

29 Mayıs Çarşamba gecesi AKM Dündar Güçeri Etkinlik Salonu’nda “Ay Yıldızın Işığında Al Bayrağın Gölgesinde” teması ile düzenlenen etkinliğe Karadeniz Bölge Ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Günay ve Çetin Yiğit, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Güneş, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Md. Deniz Peker, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Taştan, Bayburtlular Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Yılmaz,  Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, STK Başkanları, daire müdürleri ve şehit- gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecede konuşma yapan Türkiye Halk Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Öztürk, milli ve manevi değerlere vurgu yaparak türkülerin halkın içinden çıktığını söyledi.

Program, şehit ve gazilerin slayt olarak isim isim anıldığı kısa film gösterimi ve Şehit Komando Sözleşmeli Piyade Er Doğukan Korkmaz’ın ailesi ile yapılan duygusal röportajın izlenmesi ile devam etti.

Erkek ve kadın halk oyunları ekiplerinin Zeybek gösterisinin ardından sahne alan Sanatçı Gökhan Göçmen, anlamlı programa katılmaktan onur duyduğunu söyledi.

Gece, Göçmen ve saz arkadaşlarının günün anlam ve önemine uygun türkü dinletisi ile devam etti.

Programın sonunda dernek Başkanı Mehmet Öztürk tarafından gecede emeği geçenlere teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu, programı sonuna kadar izleyen Tuğamiral Uğur ve davetlilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

.

Paylaşın:
281 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ