logo

KOCAMANOĞLU: “ANKETLER MANÜPİLASYONLARA AÇIK BİR ORTAM!”

  • CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ve ekibi basın toplantısı ile partinin çalışmalarını değerlendirdi, sorulara cevap verdi. Yerel seçim sürecini de değerlendiren Kocamanoğlu, “Anketler manipülasyonlara açık bir ortam! Bütün anketler böyledir anlamında söylemiyorum ama şunu biliyorum; her ne hikmetse benim önüme gelen anketlerin hepsinde o anketi getiren birinci oldu.” diye konuştu.

13 Haziran Perşembe günü ilçe örgüt binasında düzenlenen basın toplantısına davet edilen sınırlı sayıda gazeteci ve parti yöneticileri katıldı.

Toplantının başlangıcında İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve Belediye meclis Üyesi Batuhan Günce, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye meclis Üyesi Naile Bingöl, İlçe Saymanı Arzu Akay ve Örgüt Eğitim Sorumlusu Deniz Direkçi Arkum , alanları ile değerlendirmede bulunarak faaliyetlerini özetlediler.

Ekibine teşekkür eden İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, siyaseti kamu görevi olarak gördüğünü belirterek başladığı konuşmasında Halka hizmet hakka hizmettir, siyasetçi bulunduğu yerin sorunlarına çare bulandır” dedi.

SALEP ÜRETİMİ ÜZERİNDEN BÖLGENİN TARIM POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Ak Parti’nin politikalarını “25 bin kişi göç verdik” ifadeleri ile eleştiren Kocamanoğlu, tarımsal üretimin yerel kalkınmada önemli rolü olacağını savunarak; salep üretimi, kestane balı Gal zararlısı ile mücadele, orman işçiliğinin(maarif vakfına kaynak ayrılması yerine kaynağın orman işliğine aktarılarak) teşvik edilmesi,  Aronya bitkisi üretimi gibi konularda açıklamalar yaptı.

Konuşmasının sonunda “laf değil iş üreteceğiz” diye konuşan Kocamanoğlu, soru-cevap bölümünde, danışma kurulu toplantısı ve ilçe örgütü yönetimindeki dağınıklığı değerlendirmesi istenince şöyle konuştu:

“DANIŞMA KURULU, BAŞARILI BİR TOPLANTI OLDU”

Danışma Kurulu toplantımız için Genel Merkezimizden görevlendirilen parti meclisi üyemiz sayın Saniye Barut bizle vedalaşırken danışma kurulu kast ederek toplantıya katılan konuşmacıların siyasi öngörülerinden çok etkilendiğini ifade etti. Söz alan alanların çok donanımlı-medenice eleştirilerini dile getirdiklerini dolayısı ile bunlardan faydalanmamız gerektiğini bize ifade etti. Aracılığınızla toplantıya katılım sağlayanlara bize kez daha teşekkür ediyorum. Özetle çok başarılı bir toplantıydı.

“POSBIYIK NASIL ADAY OLDU?”

Aday adaylarımızın adaylaşması sürecinde partimiz adayların belirlenmesi konusunda bölge bölge hatta bölgelerin kendi içlerindeki farklı dinamiklere göre aday belirleme yöntemleri geliştirdi. Bakın biz 31 Mart seçimlerinden önce sayın genel başkanımızı ziyaret eden ilk ilçe örgütüyüz. O ziyarette sayın genel başkanımız ısrarla şunu söyledi: biz memnuniyet anketleri yaptıracağız sonuçlarına göre ilinizde-ilçenizde farklı yöntemler belirleyeceğiz; bunların içinde farklı anketler, temayül yoklamaları, halk yoklamaları, daraltılmış ön seçim gibi yöntemler geliştirilecek. Dolayısı ile Sayın Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın da bahsettiği gibi memnuniyet anketlerinde yüzde 72.6 oranında sonuç çıktı. Tüm adaylar da genel merkeze nezdinde ve bizimle iletişim kurdular. Ama dediğim gibi memnuniyet anketlerinin çok yüksek çıkması nedeni ile genel merkez bunları sadece dinlemekle yetindi. Çünkü ortada bir rakam vardı. Hep ifade etti sayın genel başkanımız ‘benim önüme ölçülebilir şeylerle gelin’ diye! Bazı arkadaşlarımız farklı mecralarda anketlerden bahsediyor ama şunu da biliyorum; Anketler manipülasyonlara açık bir ortam! Bütün anketler böyledir anlamında söylemiyorum ama şunu biliyorum; her ne hikmetse benim önüme gelen anketlerin hepsinde o anketi getiren birinci oldu. Manipülasyon cümlesini özellikle kullandım, yani bunlar manipüle edilebilir çalışmalar. Anketlerin güvenilir olabilmesi için tarafsız kişi ve kurumlar tarafından yapılmasında fayda var. Eğer böyle anketler gelseydi bunun için de sonuna kadar mücadele ederdim. Şundan asla şüpheniz olmasın; ben 2014 de partime üye oldum, daha öncede 1987yılında itibaren Türkiye’deki memur sendikal hareketin önderlerinden bir tanesiyim. Şu anda Türkiye kamu çalışanları konfederasyonu kurucu üyelerindenim. Ben şunu söylüyorum Cumhuriyet halk partisi ilçe başkanı oluncaya kadar çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras buydu. İlçe başkanı olduktan sonra yanına bir tane daha koydum. Dolayısı ile ben bu süreçlerin içinde gelen birisiyim. Kaldı ki o günkü Ali Kocamanoğlu neyse bu günkü Ali Kocamanoğlu’da aynısı…Ne değerlerini değiştirdi-ne de kaybetti!. En büyük dayanağım ve aidiyetim Cumhuriyet Halk Partiliği kültürüm ve inancımdır, bunda kimsen şüphesi olmasın.”

Paylaşın:
299 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ