logo

BEUN ile E&T INTELLIGENCE SİNGAPORE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile E&T Intelligence Singapore Pte. Ltd. arasında iş birliği protokolü imzalandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ve Singapur merkezli E&T Intelligence Singapore Pte. Ltd. arasında endüstriyel uygulamalar için ileri teknoloji çözümleri geliştirmek amacıyla iş birliği anlaşması imzaladı. Rektörlük Senato Salonu’nunda gerçekleştirilen törende BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve E&T Intelligence Singapore Pte. Ltd. Direktörü Sherry Huang protokol metnini imzaladı.

TARAFLAR, GELİŞTİRİLEN TEKNOLOJİLERİ TİCARİLEŞTİRİCEK

İmzalanan iş birliği protokolü, kendi kendine sürüş, uzaktan sürüş ve robotik teknolojiler gibi alanlarda taraflar arasında ortak projeler yürütülmesini hedefliyor. Protokol, taraflar arasında endüstriyel uygulamalara yönelik müfredat geliştirme, araştırma-geliştirme (AR-GE) ve ticarileştirme gibi kritik alanlarda iş birliği sağlanmasını amaçlıyor. İmzalanan anlaşma ayrıca endüstriyel teknolojilerle ilgili eğitim programlarının geliştirilmesini, müfredatların ortaklaşa tasarlanmasını ve sunulmasını da içeriyor. Bu maksatla taraflar arasında ortak AR-GE projeleri önerilerek, bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli kaynakların sağlanması planlanıyor. Protokol uyarınca taraflar, geliştirilen teknolojilerin ticarileştirilmesine yönelik adımlar atmayı ve bu süreçte hem üniversitenin yerel bilgi birikiminden hem de E&T Intelligence’ın teknolojik uzmanlığından faydalanmayı hedefliyor. Özellikle Türkiye pazarında etkin bir şekilde yer almak ve Türkiye madencilik sektörünün ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak, iş birliğinin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

ÖZÖLÇER: “PROTOKOL İLE GÜÇLÜ BAĞLAR KURULACAK”

Taraflar böylece protokolün endüstriyel teknolojilerde yenilikçi çözümlerin geliştirilmesine zemin hazırlamasını hedefliyor. İmza töreninde konuşan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, iş birliğinin üniversitenin endüstriyel teknolojiler alanındaki vizyonunu güçlendireceğini vurguladı. Rektör Özölçer, “Bu protokol, üniversitemizin uluslararası alanda daha fazla tanınmasını ve küresel iş birlikleri yoluyla yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen stratejik bir adım olarak değerlendirilmelidir. Özellikle kendi kendine sürüş ve robotik teknolojiler gibi alanlarda yapacağımız ortak çalışmalar, sadece akademik bilgi üretimi değil, aynı zamanda sanayi ile güçlü bağlar kurmamıza da olanak tanıyacak. E&T Intelligence Singapore Pte. Ltd. ile imzaladığımız bu protokolün, Türkiye’nin endüstriyel gelişimine katkı sağlayacağına inanıyor, hem taraflar hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

  • Gün içinde ise Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEUN)’nde TÜBİTAK’ın Türkiye-Singapur İkili İş Birliği Çağrısı kapsamında iş geliştirme toplantısı yapıldı

TÜBİTAK’ın Türkiye-Singapur İkili İş Birliği Çağrısı kapsamında E&T Intelligence Company, BEUN Teknoloji Transfer Ofisi’nin düzenlediği iş geliştirme toplantısıyla bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye ve Singapur hükümetlerinin, iki ülke arasında iş birliğini geliştirme hedefiyle attığı adımlar neticesinde TÜBİTAK, “Türkiye-Singapur Eureka Network Projeleri 2024” çağrısında bulunarak iki ülkede yerleşik teknoloji şirketlerinin gerçekleştirecekleri ortak iş birliği ve AR-GE projelerinde önemli bir finansal destekte bulunacağını duyurdu.

TÜBİTAK’ın Türkiye ve Singapur arasında ikili iş birliği çağrısı kapsamında, Çin ve Singapur’da otonom iş makinaları üzerine donanım ve yazılım teknolojileri geliştiren E&T Intelligence Company, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlediği iş geliştirme toplantısıyla “E&T Intelligence Company Otonom İş Makinaları Projesine Türk Ortak Arıyor” başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi. İş geliştirme toplantısına BEUN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Zehra Safi Öz ve akademisyenlerin yanı sıra E&T Intelligence Company yönetim kurulundan Sherry Huang, Li Yinbei ve Zhan He, Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halim Demirkan, Türkiye’nin enerji ve teknoloji alanında öne çıkan şirketlerinden Kardemir, Eren Enerji ve Codeminer temsilcileri ile yerel basın temsilcileri katıldı.

KUTOĞLU : “SİNGAPUR HÜKÜMETİ VE TUBİTAK’IN FİNANSAL DESTEKLERİ ÖNEMLİ “

Toplantı başlangıcında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Türkiye ve Singapur hükümetleri arasında iş birliğini artırmaya yönelik girişime istinaden TÜBİTAK’ın çağrısı münasebetiyle iş geliştirme toplantısının düzenlendiğini belirtti. Kutoğlu, iki ülke arasında şirketler yoluyla gerçekleştirilecek iş birliği ve AR-GE anlaşmalarına Singapur hükümetinin %70, TÜBİTAK’ın ise büyük şirketlere %65 oranında finansman sağlayacağını, dolayısıyla böyle bir finansal desteğin Zonguldak gibi ağır sanayi ile maden sektörünün büyük pazar payına sahip olduğu bir yer için büyük önem taşıdığını ifade etti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde bu etkinliği gerçekleştirmenin büyük bir gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Kutoğlu, iş geliştirme toplantısının iki taraf için de faydalı, hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı.

YİNBEİ : “ENERJİ VE TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ İLE İŞ BİRŞLİĞİ GELİŞTİRME ARZUSUNDAYIZ”

E&T Intelligence Company adına kürsüye gelen Li Yinbei, şirketlerinin Çin ve Singapur’da otonom ağır iş makinaları üzerine gerçekleştirdiği projeleri ve faaliyetleri katılımcılara aktardı. Özellikle ağır sanayi, maden sektörü ve yapı işlerinde kullanılabilecek otonom iş makineleri üreterek müşterilerine bütüncül teknolojik çözüm projeleri ve önerileri sunduklarını belirten Yinbei, Zonguldak gibi ağır sanayinin ve madencilik sektörünün gelişmiş olduğu bir yerde bu iş geliştirme toplantısında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye ve Singapur hükümetlerinin iş birliği geliştirme arzusu neticesinde TÜBİTAK’ın duyurduğu çağrı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimiyle BEUN’da bulunduklarını, buradaki yerel enerji ve teknoloji şirketleriyle iş birliği geliştirme arzusunda olduklarını ifade eden Yinbei, bu toplantı imkânını sundukları için başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu olmak üzere tüm BEUN yönetimine ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Paylaşın:
306 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ