logo

ZONGULDAKLI MADENCİLERDEN GURUR VEREN BAŞARI!

  • Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesinde bulunan tahlisiye (arama ve kurtarma) ekibi, Türkiye Madenciler Derneği (TMD) tarafından düzenlenen 3. Maden Kurtarma Yarışması’nda genel kategoride ‘En İyi 3. Takım’ ve deprem kategorisinde ise birinci olarak büyük gurur yaşattılar. GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, ekibe plaket takdim ederek başarılarının devamını diledi.

3. Maden Kurtarma Yarışması17-20 Eylül‘de Kütahya‘nın Tavşanlı ilçesinde Türkiye Kömür İşletmelerinin (TKİ) ev sahipliğinde Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Türkiye’nin önemli 15 maden şirketinden 100’den fazla arama kurtarma personelinin katıldığı yarışma ile madencilik sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yüksek standartları ortaya koyuldu. Yarışmada Acacia, Çayeli Bakır, DEFAŞ, Esan Eczacıbaşı, Eti KromGübretaş Maden, KİAŞ, Koza Altın, Lidya, Öksüt, Polyak Eynez, TÜMAD, TÜPRAG, TKİ ve TTK yer aldı.

EN İYİ 3. TAKIM OLAN TTK, DEPREM KATEGORİSİNDE 1’İNCİ OLDU

Kurtarma operasyonlarındaki beceriyi ve ekip ruhunu en iyi şekilde sergileyen takımlar yeraltı göçük, (deprem), endüstriyel yangın, trafik kazası (Araçtan Kazalı Kurtarma) ve takım yetkinliği kategorilerinde yarıştı. TTK ekibi, ilk kez katıldıkları yarışmada ‘En iyi 3. Takım’ ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, deprem kategorisinde ise tüm rakiplerini geride bırakarak birinci olan TTK ekibi, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

GMİS’TEN KURTARMA EKİBİNE PLAKET

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, yarışmadan başarılarla dönen TTK arama ve kurtarma ekibine plaket takdim etti. Tüm maden işçilerinin gururu olduklarını vurgulayan Arslanbuğa, “Genel başkanımız Hakan Yeşil il dışında olduğu için programa katılamadılar ama size selam ve sevgilerini göndererek tebriklerini iletmemi istedi. Bizler iş yerlerinde zor şartlar altında yerin metrelerce altında taşkömürünü yer yüzüne çıkartıyoruz. TTK bünyesindeki tahlisiye ekibi de bu arkadaşlarımızdan seçilmiş özverili arkadaşlarımız. Nerede ihtiyaç olursa gidip canla başla çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Deprem bölgesinde neler yaptığınızı tüm Türkiye gördü. Tüm tahlisiye ekibimizi, yarışmada aldıkları dereceler nedeniyle gönülden kutluyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanlığı Tahlisiye Baş Mühendisi Ramazan Aydın, “TTK ekibimiz deprem arama ve kurtarma kategorisinde 1’inci oldu. Genel sıralamada da 3’üncü oldu. Ekibimi tebrik ediyorum. Bizim için bu bir başarı. İlk kez katıldığımız bir organizasyon. Kurallarıyla uluslararası bir yarışma. Çok sıkı bir hazırlık yaptık. Yerüstü yangın ve araç kazası Ankara Büyükşehir Belediyesi eğitmenleriyle yaptık. UMKE ekibiyle medikal çalışması yaptık. Zonguldak AFAD personelinden de eğitimler aldık. Hepsine teşekkür ediyorum. Çok emek verdik. Takımımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

‘TTK, HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA’

Takım kaptanı Cenk Çelikel ise 3 aylık bir çalışmayla yarışmaya hazırlandıklarını söyledi. Kendi çalışma alanları olmayan kurtarma faaliyetlerinde eğitim aldıklarını ifade eden Çelikel, şöyle konuştu:

“Güzel bir hazırlanma süreci geçirdik. İlk kez katıldığımız bu yarışmada dereceler almak bizleri mutlu etti. Bizleri yetiştiren kurumumuza teşekkür ediyoruz. 5 kategori vardı. Takım yetkinliği, yeraltı, araç kesme, yangın söndürme ve deprem parkurları vardı. Hepsinde yarıştık. Depremde birincilikle çıktık. Genel puanımızla da genelde 3’üncü olduk. TTK çalışanlarına ne eğitim verirseniz bunu başarıyla yerine getirir. 6 Şubat depreminde neler yaptığımızı herkes gördü. Biz bu yarışmaya giderken molada bir çay içtik. Hesabı ödemeye giderken bize ‘hesabınız ödendi, sizlere minnet borçluyuz’ dediler. Biz zaten yarışmaya giderken zaten birinciydik. Biz halkımıza bu güveni verebildiysek ne mutlu bize. TTK ekipleri, doğal afette her zaman halkımızın yanındadır.”

Paylaşın:
87 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ