logo

CHP’NİN, ÇAYLIOĞLU KÖPRÜSÜ VE SERVİS YOLU KAYGISI!

  • CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, ilçeye bağlı Çaylıoğlu Köyünde yapılan köprünün 23 Eylül’de sağanak yağmurda kullanılma hale geldiğini belirterek, “Şiddetli yağmur sonrası servis yolu darmadağın oldu… ” dedi.

19 Kasım dola afetinin hatırlatan Kocamanoğlu, köprü ile birlikte servis yolunun da yapıldığını ancak beklenen sağlamlıkta olmadığını gelişigüzel yapıldığını ifade etti.

Çaylıoğlu bölgesinde köprü ve servis yolu ile ilgili kaygıları dile getiren Kocamanoğlu, yazılı açıklamasında özetle şöyle dedi:

“Değerli kamuoyunun da hatırlayacağı gibi, bu köprüyle ilgili son açıklamamızı yaklaşık iki ay kadar önce yapmış; köprünün yıkılmasından sonra başlatılan yeni köprü yapım süreci içinde, servis yolunun da gelişigüzel yapıldığını, en ufak bir su yükselmesinde bu servis yolunun darmadağın olacağını dile getirmiştik. 23 Eylül 2024 tarihinde de korktuğumuz olay meydana geldi. Şiddetli yağmur sonrası servis yolu darmadağın oldu. Köyde yaşayan vatandaşların bir bölümü ekmeğe, okula erişemiyor, bir kısmı da sağlık ocağına ve karakola ulaşamıyor. Yetkililerce, yıkılan servis yolu, öncesine göre biraz daha derli toplu olarak yapılıp bir gün içinde yolun ulaşıma açılacağı konusunda bilgi verildi.

Vatandaşlarımız iyi bilsin ki, yaptığımız incelemeler neticesinde vardığımız sonuç, yapılan servis yolunun da, daha az şiddetli bir yağmurda yine çökecek olduğu gerçeğidir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı olarak geçtiğimiz temmuz ayında yetkilileri uyardık. Bölgemiz Türkiye geneline göre zaten bol yağış alan bir bölge; bu yüzden bu yapımın başlamasını mevsimsel olarak yanlış bulduğumuzu ifade ettik. Sonbahara girdik. Umut ederiz ki bir defa daha bu servis yolu yıkılmaz.”

Paylaşın:
101 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ