logo

‘MUHTARLAR GÜNÜ’ RESMİ TÖRENLE KUTLANACAK

  • 19 Ekim Muhtarlar Günü’ tüm ülkede olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de mesajlarla ve törenle kutlanıyor.

Muhtarlar Günü nedeni ile 19 Ekim Cumartesi günü Atatürk Anıtı önünde saat 10.30’da düzenlenecek resmi törende; çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı söylenecek. Günün anlamını belirten konuşmanın ardından tören sona erecek.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile yayın kurulumuza ulaşan kutlama mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU:

Muhtarlarımız, yerel yönetimlerin temel unsurları olarak halkımızın taleplerini ilk elden karşılayan, sorunlarını çözme konusunda öncü olan ve devlet ile vatandaş arasında güçlü bir bağ kuran değerli temsilcilerdir. Özellikle köylerimizde ve mahallelerimizde kamu hizmetlerinin en etkin şekilde yürütülmesinde önemli bir görev üstlenen muhtarlarımız, halkımızın huzuru, refahı ve güvenliği için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Bulundukları bölgelerde vatandaşlarımızın taleplerini göz önünde bulundurarak toplumsal dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmaktadırlar.

Muhtarlarımız, halkın temsilcisi olmanın getirdiği sorumluluğu layıkıyla yerine getirirken, yerel sorunlara kalıcı çözümler üretme konusunda önemli bir köprü vazifesi görmektedirler. Bulundukları mahalle ve köylerde kamu hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesine büyük katkı sağlamaktadırlar.

Bu anlamlı günde, köylerimizde ve mahallelerimizde fedakârca görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Üstlendikleri sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getiren muhtarlarımızın, vatandaşlarımıza sundukları hizmetlerin her zaman takdirle karşılandığını belirtmek isterim. Kendilerine görevlerinde üstün başarılar diliyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ SAFFET BOZKURT:

Muhtarlık müessesesi demokrasimizin ilk temel taşlarını oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, yerel yönetimlerin en önemli yapı taşları olarak, toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık gösteren, vatandaşlarımızın sesi ve temsilcisi olan değerli bireylerdir. Hem sosyal hem de ekonomik alanda yürüttükleri çalışmalarla, toplumsal dayanışmayı güçlendirmekte ve yerel demokrasinin gelişimine katkı sağlamaktadırlar. Bugün, muhtarlarımızın yaptığı özverili çalışmaları bir kez daha takdir ediyoruz. Onların katkıları, sadece bulunduğu köy ve mahallede değil, ülkemizin her köşesinde hissedilmektedir. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızla olan ilişkileri sayesinde, toplumumuzun birleşmesine ve dayanışmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Devletimizin yereldeki temsilcisi değerli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum. Rabbim hizmetlerini daim etsin.


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI:

19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin örneği olan, devletimizin her mahalle ve köydeki kurumsal temsilciliğidir.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü” tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK:

“Muhtarlık kurumu, yerel demokrasinin en köklü yönetim modeli olarak 1829 yılından bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Ülkemizde demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarımız, toplumumuzun temel ihtiyaçlarını karşılamada ve yerel yönetimlerle vatandaşlarımız arasında önemli bir bağ kurmada büyük bir rol oynamaktadırlar.

2015 yılından itibaren muhtarlarımızın karşılaştıkları sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin yaklaşımların ortaya konabilmesi, temel ihtiyaçların belirlenebilmesi amacıyla 19 Ekim, Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor.

Her zaman köy ve mahallelerimizin kalkınması ve refahı için çalışmış, halkımızın sesi olan muhtarlarımız, vatandaşların devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı oluyor, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından olan katılımcılığın sağlanmasında,  birlikte hareket etme yeteneğinin gelişmesinde önemli bir görev üstleniyorlar.

Kdz. Ereğli Belediyesi olarak 31 mahalle muhtarımız başta olmak üzere 3 belde ve 96 köy ile toplamda 140 muhtarımızla halkımıza hizmet götürmek için işbirliği modeli oluşturuyor, kentimizin sorunlarını birlikte aşıyoruz.

Muhtarların taleplerini hiçbir bürokratik engelle karşılaşmadan Belediyemize ulaştırabilmesi ve çözüm yollarını birlikte bulmak konusunda çok titiz bir yaklaşımımız var. Bunun güzel sonuçlarını alıyoruz. Muhtar arkadaşlarımla hep birlikte daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha güzel bir geleceğe ulaşmak için yeni dönemde de omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.

Bugün aramızda olmayan çok değerli muhtarlarımıza da Allahtan rahmet diliyor, Ereğli’ye ve köylere yaptıkları çok değerli hizmetlerle gözümüzde ve gönlümüzde büyüyen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü sevgi, barış ve dostluk duygularımla kutluyorum.”


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI ALİ KOCAMANOĞLU :

Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan; görev yaptıkları yerleşim birimlerinin yaşamsal sorunlarına çözüm bulunması baş hayırta olmak üzere, Atatürk’ün belirlediği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılması hedefinde yürütülen seferberliğin öncü kuvveti muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.

Çağdaş hukuk devletlerini ayakta tutan parlamenter sistemin yokluğunun ortaya çıkardığı derin sancılar içinde kalan ülkemizde, halkın oylarıyla göreve gelen ve sandıkta aldıkları her oyu bir namus borcu gibi görüp kabul ederek hizmet üretmeye gayret gösteren muhtarlarımız, yöremizin ayağa kalkması ve halkımızın ihtiyacı olan hizmetlerin ivedilikle sunulması için önemli birer rehberdirler. Bu açıdan bakıldığında kutsal bir görevi yerine getiren muhtarlarımıza şükran borçlu olduğumuzu söylemek isterim.

Bu duygu ve düşünceler ışığında başta Ereğli’mizin saygın muhtarları başta olmak üzere yöremizin ve ülkemizin bütün cefakar ve vefakar muhtarlarını saygıyla selamlıyor, çalışma ve hizmetlerinde kendilerine başarı diliyorum.


Paylaşın:
67 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ