
Kemalist Aydınlanma Derneği ile Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu ortak etkinliğinde, Cumhuriyet’in temelleri, Atatürkçü düşüncenin bugünkü yansımaları ve Türk aydınlanmasının geleceği Zonguldak ve Çaycuma’da ele alınacak.
Paneller dizisinin ilk programı Zonguldak’ta Belediye Sinema Salonunda 29 Ekim Çarşamba günü saat 14.30 ‘da gerçekleştirilecek. ikinci program ise Çaycuma ilçesinde aynı içerikle 30 Ekim Perşembe günü Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’na yapılacak.
Panellerin yöneticiliğini Kemalist Aydınlanma Derneği Kurucu Başkanı-Geçmiş Dönem CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un yapacak. Konuşmacıları; Önay Alpago – Geçmiş Dönem Devlet Bakanı, Prof. Dr. Nur Serter – Geçmiş Dönem CHP Milletvekili ve MYK Üyesi ile Gökhan Durmuş – Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı olacak.
MÜFTÜOĞLU DAVET ETTİ
Derneğin Halkla İlişkiler ve Basın Sözcüsü Buket Müftüoğlu, etkinliklerin halkın katılımına açık-ücretsiz olduğunu hatırlattığı davet ve değerlendirmesinde şöyle dedi:

“Kemalist Aydınlanma Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini, Türk Devrimi’nin düşünsel temellerini ve Atatürkçü düşünce sistemini toplumun her kesimine aktarmak amacıyla kurulmuştur. Amacımız, Atatürk İlke ve Devrimlerine yönelik gerçek dışı iddialar karşısında toplumu doğru bilgilendirmek, Türk aydınlanmasının sürekliliğini ve kalıcılığını sağlamaktır. Bu doğrultuda, Cumhuriyetimizin 102. yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz paneller, Cumhuriyet’in değerlerini savunma kararlılığımızın bir yansımasıdır. Cumhuriyetin ilk ili Zonguldak’ta tarihe not düşüyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun.
Öte yandan , Derneğin Kurucu Başkanı Kemal Anadol, Halkla İlişkiler ve Basın Sözcüsü Buket Müftüoğlu ve panel konuşmacısı Önay Alpago’nun Zonguldaklı olması, etkinliğe anlamlı bir yerel kimlik de kazandırıyor.
BENZER HABERLER