logo

ALAR : “MUHTARLIK GÖREVİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ”

  • Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Alar, 19 Ekim Muhtarlar Günü töreninde yaptığı konuşmada, “Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğunun bilincindeyiz.” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kdz. Ereğli’de törenle kutlandı.  

19 Ekim Cumartesi Günü Anıt Park’ta düzenlenen törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Cengiz Güneş, Kdz. Ereğli Başsavcısı Mustafa Erbaş ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Ayrıca, çok sayıda mahalle ve köy muhtarı da törende yer aldı.

Tören, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Alar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. 

“VATANDAŞ-DEVLET ARASINDAKİ İLİŞKİLERDE ARACIYIZ”

Ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Başkan Alar, konuşmasında muhtarlığın Türkiye’deki yerel yönetim ve demokrasi açısından kritik bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğunun bilincindeyiz.” dedi. Alar, muhtarların sadece köy ve mahalle sakinlerinin değil, aynı zamanda devletle olan ilişkilerinin de önemli birer aracı olduklarını belirtti.

Törenin sonrasında Kaymakam Mehmet Yapıcı, ilçe protokolü ile birlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek muhtarların günlerini kutladı, çalışmalarında başarılar diledi.

Paylaşın:
137 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ