logo

AYDIN : “ZABITAMIZ, BELEDİYEMİZİN VİTRİNİDİR!”

  • Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 199’uncu yılında Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. Zabıta Müdürü Halit Aydın, konuşmasında “Zabıta, yaptığı çalışma ve denetim görevini yerine getirirken belediyemizin vitrini, gülen yüzü, gören gözü, işiten kulağı olan teşkilatımız aynı zamanda belediyemiz ile esnaf ve halkımız arasında köprü vazifesi görmektedir. dedi.

1-7 Eylül Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 199. Yıl dönümü ve Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Aydın’ın Atatürk Anıtıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Anıt önündeki törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanvekili Çetin Yiğit, başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile zabıta personeli katıldı.

AYDIN: “ESNAF VE HALK ARASINDA KÖPRÜYÜZ

Zabıta Müdürü Aydın, törende yaptığı konuşmada, 199’uncu yaşını kutlayan Zabıta Teşkilatı’nın temellerinin 1826 yılında Osmanlı Dönemi İhtisap Nazırlığına dayandığını belirtti.

Tarihsel süreci Aydın, zabıtanın belediye hizmetlerinin her aşamasında önemli rol üstlendiğini ifade ederek, “Yaptığı çalışma ve denetim görevini yerine getirirken belediyemizin vitrini, gülen yüzü, gören gözü, işiten kulağı olan teşkilatımız aynı zamanda belediyemiz ile esnaf ve halkımız arasında köprü vazifesi görmektedir. Misyonumuz; insan hak ve hukukuna saygılı, gülen bir yüzle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden tedbir almak olup, idari yaptırım son tercih olarak kabul edilerek, ceza yazan değil ikna eden ve vatandaşlarımızı memnun bir şekilde gülen bir yüzle kurallara uymaya yönlendirmektir.” dedi.

MESLEKTAŞLARINA SESLENDİ

Meslektaşlarına da seslenen Aydın, “Biliyorum zabıtanın görevi çok zordur. Bunun için zabıta teşkilatı bilgili, cesur, kararlı ve güçlü olmalıdır. bu zorlu ve haklı mücadelede zabıta hukuk kuralları içerisinde, insan haklarına saygılı, kamu görevlisi olmanın bilinci ile görev yapma sorumluluğu bulunmaktadır. Ben bu zor görevi fedakarca sürdüren zabıta teşkilatı personelimizle gurur duyuyorum.” diye konuştu ve törene katılamayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a destekleri için teşekkür etti. .

Zabıta Müdürü Halit Aydın’ın konuşmasının ardından İlkokul öğrencisi Ilgın Fulya Kalaycı, Zabıta konulu şiiriyle beğeni topladı. Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne 39 yıl hizmet ettikten sonra emekli olan Zabıta Memuru Celal Topal’a plaket takdim edildi.

Tören, günün anısına zabıta personeli ve davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ