logo

BAKAP FİNANSMAN DESTEĞİ PROGRAMINA BAŞVURULAR BAŞLADI

  • Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Programı (BAKAP) kapsamında hazırlanan Finans Desteği Programı ilan edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, KOSGEB ile işbirliği içinde KUZKA ve BAKKA tarafından geliştirilen TR81-82 Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Programı (BAKAP) kapsamında hazırlanan “BAKAP: 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programı” 25 Ocak 2023 Çarşamba günü itibarıyla ilan edildi.

İlana göre; TR81 Bölgesi (Zonguldak, Karabük, Bartın) İmalat Sanayinde Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan programın bütçesi 20.000.000 TL. olarak bildirildi.

Söz konusu finans desteğine başvuruların, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 9 Şubat – 10 Mart 2023 tarihleri arasında çevrimiçi ortamda alınacağı kaydedilerek detaylar şöyle açıklandı:

Uygun Başvuru SahipleriTR81 Bölgesinde faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, KOBİ Beyannamesi onaylı, KOBİ ölçeğindeki işletmelerdir.
Kredi Olarak Kullanılabilecek Bütçe LimitleriAsgari Proje Bütçesi (Kredi Miktarı) (KDV Hariç)Azami Proje Bütçesi (Kredi Miktarı) (KDV Hariç)
500.000 TL2.500.000 TL
KOSGEB Kredi Finansman Destek OranıKredi veya finansal kiralama işleminde faiz/kar payı oranının 12 puanı desteklenir.

BAKAP: 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programının Öncelikleri:

Öncelik 1: Bölgede öne çıkan sektörlerde yer alan işletmelerin yenilikçilik, yeşil dönüşüm, yalın üretim, uluslararasılaşma, ithal ikame ürün üretimi ve genç istihdamı odağında desteklenmesi,

Bu sektörler il bazlı olarak aşağıdaki gibidir;

  1. Zonguldak: 10: Gıda Ürünlerinin İmalatı, 13: Tekstil Ürünlerinin İmalatı, 14: Giyim Eşyalarının İmalatı, 16: Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, 22: Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, 24: Ana Metal Sanayi, 25: Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı 28: Makine ve Ekipman İmalatı, 31: Mobilya İmalatı, 38: Atık Maddelerin Değerlendirilmesi,
  • Karabük: 10: Gıda Ürünleri İmalatı, 14: Giyim Eşyalarının İmalatı, 16: Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, 24: Ana Metal Sanayi,
  • Bartın: 10: Gıda Ürünlerinin İmalatı, 14: Giyim Eşyalarının İmalatı, 15:Deri ve İlgili Ürün İmalatı, 16: Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, 30: Diğer Ulaşım Araçları İmalatı, 31: Mobilya İmalatı,

Öncelik 2: https://www.yatirimadestek.gov.tr/yatirim-firsatlari İnternet adresinde yer alan ve BAKKA tarafından ön fizibilitesi yapılmış yatırım konularının hayata geçirilmesi.

Proje Teklif Çağrısı kapsamında, Zonguldak, Karabük ve Bartın il merkezlerinde ve Karadeniz Ereğli, Safranbolu ve Amasra ilçelerinde olmak üzere toplam 6 adet bilgilendirme ve eğitim toplantısı gerçekleştirilecektir. Toplantı programı ilerleyen günlerde Ajans İnternet sitesi üzerinden ayrıca duyurulacaktır.

Programa ilişkin bilgi ve duyurulara www.bakka.gov.tr İnternet sitesi ve sosyal medya hesaplarından (https://twitter.com/TCBAKKA) ulaşılabilecektir.

NOTLAR

  1. BAKAP: 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programı Başvuru Rehberi Linki: https://www.bakka.gov.tr/haber/bakap-2023-yili-imalat-sanayin-rekabetciligin-gelistirilmesi-ortak-finansman-destegi-programi-ilan-edildi/1420
  • Bu programa yapılan başvurular öncelikli sektörler bazında değerlendirilecek olup, diğer imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’ler de programa başvuru yapabilir. Değerlendirme sürecinde öncelikli sektörlerden yapılan başvurulara ilgililik bölümünde puan avantajı sağlanacaktır.

Paylaşın:
383 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ