logo

BAKKA’DAN TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNE DESTEK

  • Batı Karedeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2022 Yılı Turizm Teknik Destek I. Dönem Sözleşmeleri İmzalandı. Başarılı olarak değerlendirilen 10 proje arasında Kdz. Ereğli ilçesinden -Kandilli Belediyesi dışında- hiç bir proje olmaması dikkat çekti!

Batı Karedeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2022 Yılı Turizm Teknik Destek I. Dönem Sözleşmeleri İmzalandı. 2022 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında birinci döneminde başarılı olarak değerlendirilen 10 projenin sözleşmesi Ajans binasında BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile yararlanıcı kurum temsilcileri arasında imzalandı.

BAKKA’dan yapılan açıklamaya göre, Ajansın yürüttüğü “Doğa ve kültür turizmi altyapılarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi” sonuç odaklı programı kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen paydaş kurum ve kuruluşların turizme yönelik projeleri için tasarlanan teknik destek programının ilk döneminde (Mayıs-Haziran) 10 proje başarılı bulundu.

AMAÇ VE HEDEFLER AÇIKLANDI

Bölgesel turizm potansiyelinin değerlendirilmesinin hedeflendiği teknik desteğin ‘amaç ve beklentiler’ konunda şöyle denildi:

“TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizm sektöründe yer alan aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır. Bu kapsamda Ajans tarafından kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklenmesi planlanmaktadır.
Projeler neticesinde; bölgede turizmde hizmet kalitesinin artırılması, turizm paydaşlarında turizm bilincinin artırılması, yeni rotaların belirlenmesi, turizm çalışanlarının kapasitelerinin artırılması, turizme yönelik kamusal hizmetlerin geliştirilmesi, bölgeye değer katacak yeni unsurların tasarlanması, başta endüstri mirası olmak üzere mevcut kaynak değerlerin turizm bağlamında yeniden işlevlendirilmesi, uluslararası ağlara üyelikler için hazırlıkların yapılması gibi konularda önemli sonuçlar alınması beklenmektedir.

ZONGULDAK, BARTIN VE KARABÜK TSO’LARI LİSTEDE

Söz konusu teknik destek programında yeni başvurular için kabullerin devam etmekte olduğu hatırlatılarak, ilk dönem için sözleşmesi imzalanan (ve aralarında Kdz. Ereğli ilçesine ait hiç bir projenin olmadığı) proje listesi BAKKA web sitesinde şöyle açıklandı:

BAŞVURAN KURUMPROJE ADI
Zonguldak Ticaret ve Sanayi OdasıZonguldak Yöresel Lezzetlerine Coğrafi İşaret Alıyor
Karabük Valiliği İl Yazı İşleri MüdürlüğüHer Mevsim Turizm Kenti Karabük
Karabük İl Kültür ve Turizm MüdürlüğüUNESCO Dünya Kentinde Gelişen Sektör Gastronomi Turizmi
Kandilli BelediyesiAşağı Kandilli Turizm Dönüşüm ve Tasarım Proje Danışmanlığı
Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel MüdürlüğüTTK’ya Ait Misafirhanenin Yeniden İşlevlendirilerek Zonguldak Şehrine Kazandırılması İçin Yol Haritasının Belirlenmesi
 Bartın Ticaret ve Sanayi OdasıBartın Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejisi Projesi
Safranbolu Turizm İşletmecileri DerneğiTurizm Çalışanlarına Atık Yönetimi ve Mesleki İngilizce Eğitimi Verilmesi
Bartın BelediyesiEğitimli Personel ile Gelişen Turizm
Karabük Ticaret ve Sanayi OdasıAntik Dönemden Cumhuriyete: Zamanda Yolculuk Rotaları
Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Birliği BaşkanlığıZonguldak Kömür Jeoparkı UNES

Paylaşın:
608 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

BAKKA’DAN TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNE DESTEK” için 1 yorum

  1. Ahmet : diyor ki:

    Kandilli belediye başkanımızı tebrik ediyorum ama şöyle birşey var doğan bey kandilli belediyesi bu proje yapılsa bile hayata nasıl geçirecek öyle bir bütçesi yok zaten danışmanlık ve proje çalışması için hibe bunun ayrıntılarını kandilli belediye başkanıyla görüşmek gerek illaki kafasında bazı planlar varki böyle bir işe girişti