logo

BATI KARADENİZ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TOPLANDI

  • Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Toplantısı Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de katıldı.

BEÜ’den verilen bilgiye gröe;  21 Ocak’ta Üniversitelerarası işbirliklerini geliştirmek adına düzenlenen toplantı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve birlik üyesi üniversite rektörlerinin katılımıyla Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda sabah saatlerinde başladı.

DAHA KALİTELİ EĞİTİM İÇİN….

Üniversitelerarası ortak bilimsel çalışmalar yapmak, lisansüstü programlar açmak, ön lisans ve lisans öğrencileriyle öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemek, daha kaliteli bir eğitimi hedeflemek amacıyla yapılan Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin dönem toplantısında gündeme alınan diğer konular ise eğitim ve Ar-Ge politikaları ile üniversiteler için AB kaynakları ve destek stratejileri oldu.

REKTÖRLER GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Aralarında BEÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Özölçer’in de bulunduğu 16 üniversite rektörünün kendi üniversitelerindeki faaliyetleri ve yapılabilecek işbirlikleri hakkında bilgi ve görüş paylaştığı toplantıda değerlendirmelerde bulunuldu. Ardından Ticaret Bakanlığı Eğitim ve Yenilikçi Hizmetler Daire Başkanı Fatih Aydın tarafından Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Eğitim Destek Hizmetleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Paylaşın:
335 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ