logo

BELEDİYE, ‘ÖZEL ENDÜSTRİ’NİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI!

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR)’nın Özel Endüstri Bölgesi İlanının iptal edilmesi istemi ile dava açtıklarını açıkladı ve “Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi, fabrika sahasındaki 2,4 milyon m2. alanının peşkeş çekilmesidir. Bütün neden bu!” diye konuştu.

24 Eylül Sanı Günü makamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Posbıyık, ilk olarak sözü Belediye Meclis üyesi ve çevreci aktivist Yakup Okumuşoğlu’na verdi.

11 SAYFALIK DİLEKÇE İLE BAŞVURULDU

23 Eylül itibarı ile dava dilekçesini adliyeye sunduklarını açıklayan Okumuşoğlu, 11 sayfalık dilekçeden örnekler verdi. Erdemir’in karı artacağını, Ereğli’nin ise ciddi gelir kaybına uğrayacağını iddia eden Okumuşoğlu; hazine arazilerinden 3,5 milyar tl, yıllık vergilerden ise 250 milyon lira belediyenin kaybı olacağını savundu ve özetle “Bu kararla kamu yararı değil, şirketlerin ali menfaatleri ön plana alınmış oluyor. Kanunla belediyeye verilmiş haklar, başka bir kanunla belediyeden alınmak isteniyor, bu Anayasa’ya da aykırı. Danıştay’a başvurduk, iptalini bekliyoruz” dedi. Kararın siyasi olduğu iddiasında da bulunan Okumuşoğlu, CHP’li belediyelerin hizmet üretmesine engel olunarak oy veren seçmen iradesinin cezalandırılmak istendiğini savundu.

“BENDEN SONRASI TUFAN!”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ta notlarından özetlediği konuşmasında Erdemir Genel Müdürü Aşkın Peker’e; su, emlak vergisi, sanayicilere verilen ihaleler, istihdam ve filtrasyon gibi konularda cevaplar verdi. Karşısına OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in çıkması gerektiğini söyleyen Posbıyık, hemen değil ama ileride büyük sıkıntılar olacak. Ben tecrübelerimle aşarım fakat benden sonrası tufan” diye konuştu. Başkan Posbıyık, belediyenin 3, 5 milyar tl, hazine arazisi devrinden, devletin ise 5.5 milyar lira arsa değerinden kaybı olduğunu tekrarladı ve “Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi, fabrika sahasındaki 2,4 milyon m2. alanının peşkeş çekilmesidir. Bütün neden bu!” diye konuştu.

BOZKURT’A SESLENDİ: “DELİKANLI İSEN BELEDİYEYİ ELİMDEN AL”

Konuşmasında Ak Parti Milletvekili Saffet Bozkurt’a da seslenen Posbıyık, “cek cak diye konuşuyor diyorsun… Delikanlı isen gel belediyeyi elimden al” diye seslendi. Henüz ilçede kaymakamlık binasının bile olmadığını hatırlatan Posbıyık, kira bile vermiyorlar serzenişinde bulunarak, Bozkurt’un yandaşlarını işe aldırdığı iddiasını tekrarladı.

“SATILACAK DEMEDİM”

Posbıyık soru üzerine Erdemir’in satılacağı iddiasında bulunmadığını, sadece bu yönde duyumları olduğu konusunda açıklama yaptığını kaydetti.

Okumuşoğlu’da Erdemir sahasının ilgili bakanlıkça, kriz anlarında kullanılacak “rezerv yapı alanı” olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bazı Belediye Meclis üyelerin de hazır bulunduğu toplantı çay sohbeti ile devam etti.

.

  • HABERİN VİDEO KAYDINI İZLEMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
112 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ