logo

BOZKURT, “DOĞRU HABER ALMA HAKKINA” VURGU YAPTI

  • AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında, “Doğru haber alma hakkı, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir ve bu hakkın güvence altında olduğu bir ortamda yaşamak hepimizin en temel hakkıdır.” dedi.

Bozkurt mesajına şu görüşlere yer verdi:

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması ile her yıl 24 Temmuz’da Gazeteciler ve Basın Bayramı ile birlikte “Basından Sansürün Kaldırılışının” yıldönümünü kutluyoruz.

Basın, toplumun sesi, gözü ve vicdanıdır. Kamuoyunu aydınlatmak ve doğru bilgi akışını sağlamak adına büyük bir sorumluluğu üstlenmektedir. Doğru haber alma hakkı, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir ve bu hakkın güvence altında olduğu bir ortamda yaşamak hepimizin en temel hakkıdır.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkân tanıyarak haberleşme özgürlüğünü sağlamaktadır.

Görevlerini özveriyle yerine getiren, ilkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren, tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Paylaşın:
262 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ