logo

BOZKURT, ERDEMİR’İ DEĞERLENDİRDİ: “VİCDANIMDA RAHATIM”

  • Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “üzerime düşen ne ise ben bunu yerine getirmişimdir. Bu noktada benim vicdan terazim önemli, vicdanımda çok rahatım” diye konuştu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Zonguldak ve Ereğli’den yerel medya mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, döneminde gerçekleştirilen icraatlarını anlattıktan sonra Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi İlan Edilmesi konusunda da açıklamalarda bulundu.

Ereğli’nin sorunlarına kayıtsız kalmadığını vurgulayan Bozkurt, bölgedeki meseleleri yakından takip ettiğini ve vatandaşların serzenişlerini ilgili makamlara ilettiğini belirtti ve “Sessiz kaldı, Ereğli’ye ihanet etti” eleştirilerine tepki gösterdi, her sorunu dikkatle değerlendirdiğini kaydetti.

MAHKEME Mİ KURALIM YANİ!”

Bozkurt, “Yani bölgemizde bir konuyla ilgili ne tartışılıyor, eksik fazla nedir bunları devamlı bir şekilde değerlendiren bir insanım. Bu konudaki eleştiriler nedir ne değildir bakarım. Hiçbir şeye de kayıtsız kalmam. Saffet Bozkurt sessiz kaldı, Ereğli’ye ihanet etti. Mümkün müdür böyle bir şey. Bu kadar şey anlattım, bu kadar işi yapan adam Ereğli’ye ihanet etmiş midir? Erdemir bizim gözbebeğimiz. Bugün bu kadar insan ekmek yiyorsa, bu şehir bu kadar ayaktaysa Erdemir sayesinde. Şimdi bodoslama girip böyle bir şekille, böyle bir anlayışla yöneticilik yapılır mı? Yapılmaz. Ama biz iktidar partisinin milletvekili olmamızın şuuruyla ben oturupta her görüşmemi canlı yayınla mı yapayım? Ben şurdayım bakın mı diyeceğim, böyle bir anlayış olabilir mi? Ama ben bu mücadeleyi, vatandaşlarımızın serzenişlerini ilgili makamlara getirmişimdir. Bu anlamda belirtlilen sıkıntıları söylemişimdir, konuşmuşumdur. Bu görüşmelerde yanımda olan insanlar var, isim mi vereyim? Mahkeme mi kuralım? Böyle bir şey yok ki. En üst düzeyde yaptığımız yazışmalar var. Nedir burada olay. Şimdi Sayın Halil Posbıyık, Ereğli’de bir şey yapmıyor, bir şey üretmiyor. Bu tür konuşmalarla, söylemlerle gündem kazanmaya çalışıyor, başka da yaptığı bir şey yok. Zaten 23 yıldır yaptığı bu. Belediye meclisi kürsüsüne çıkıp oradan bunları konuşmak. Ereğli’yi geliştirme anlamında yaptığı bir şeyi bana söyleyin. Yok, hiçbir şekilde yok. Ben endüstri bölgesiyle ilgili ‘Sayın Başkanım bu konudaki söylemleriniz nedir?’ diye kendisiyle oturup ilçe başkanımla beraber, ekibimle görüş almış insanım. Yok desin. Nedir bu sıkıntı, serzenişleriniz nedir diye sordum, bir saate yakın kendisiyle görüştük.” diye konuştu.

“BU TARTIŞMA SADECE EREĞLİ’DE OLDU”

Bozkurt, bir gazetecinin “Erdemir’in özel endüstri bölgesi olmasına siz karşı mısınız?” şeklindeki sorusuna ise “sapla samanı karıştırmamak lazım. Endüstri bölgesi önemli bir şeydir. Nedir endüstri bölgesi; yatırım amaçlı yapılan bir olaydır. Bölgenin ekonomik anlamda gelişmesi, istihdamın gelişmesi anlamında önemlidir. Türkiye’de 20 tane ilde 45 tane özel endüstri bölgesi çalışması olmuş. Bizden bir ay önce Karabük’te ilan edildi. Karabük’te de Ak Partili belediyemiz var. Orada bu tartışmalar oldu mu? Olmadı. Filyos da özel endüstri bölgesi oldu, Zonguldak merkezde Eren Enerji özel endüstri bölgesi oldu, buralarda hiçbir tartışma yok. Ereğli’de tartışma var. Buradaki sıkıntı, Erdemir’in şehre yüzünü dönmesiyle ilgili. Erdemir’in sosyal anlamda şehirle bütünleşmesi adına sıkıntı var. Bu da buna verilen bir tepki. Ben milletvekili olduğumdan itibaren bu konudaki söylemleri en üst seviyede ifade etmiş bir insanım.” yanıtını verdi.

“SERZENİŞLERİMİZİ İFADE ETTİK”

Erdemir ile şehre yüzünü dönmesi konusunda bir görüşmesi olup olmadığı sorulan Bozkurt, “kesinlikle olmuştur. Biz milletvekiliyiz, bu süreçte mesela sahanın verilmesi, sosyal anlamda şehirdeki projelerimize katkı konusunda görüşmelerimiz oldu. Mesela Erdemir, üniversiteyle ilgili güzel bir katkı sundu, sunmaya da devam ediyor. Bu anlamda serzenişlerimizi de ifade etmişizdir, konuşmuşuzdur. Bunu en üst düzeyde de söylemişimdir. Mesela bölgemizden işçi alımasıyla ilgili ki, en önemli konularımızdan bir tanesi budur. Çünkü sokağa indiğimizde vatandaşımızın en büyük sıkıntısı bölgeden neden işçi alınmıyor..hakları yönleri var bu serzenişlerin. Fakat gelinen noktada Erdemir son işe alımlarda bölgede ikamet şartı aramıştır. Bunlar karşılıklı müzakereyle, iyi anlayış çerçevesinde olacak şeyler; kavgayla gürültüyle olacak işler değil ki.”ifadelerine yer verdi.

YAKINLARIMI İŞE ALDIRMADIM”

Bozkurt, Erdemir’e yakınlarınızı ya da yandaşlarınızı işe aldırdınız mı? Şeklindeki bir soruyu ise şöyle cevapladı:

“Öyle bir şey yok, kimi almışım yakınlarımdan. Bugün Erdemir’e yığınlarca insan giriyor. Erdemir’in alım şartları bellidir. Örnek veriyorum benim çok özel yakınlarım vardır, yabancı dili yoktur ve girememiştir. Böyle bir şey yok ki. Erdemir’in işçileri, mühendisleri alım kriterleri belli. Bu kriterleri taşımayan insanların alınması gibi bir durum zaten söz konusu olamaz.”

“VİCDANIMDA ÇOK RAHATIM”

Bozkurt son olarak da, “üzerime düşen ne ise ben bunu yerine getirmişimdir. Bu noktada benim vicdan terazim önemli, vicdanımda çok rahatım. Bu işi savaş noktasına dönüştürmeye gerek yok. Çekinceler sıkıntılar ulaştırılmıştır. ilgili makamlara ifade edilmiştir. Buna göre de mutlaka değerlendirme yapılacaktır. Erdemir de kendisine özeleştirisini yapacaktır diye düşünüyorum.” dedi. Bozkurt Ereğli’nin gelişmesi ve istihdamın artması beklentisinde olduğunu sözlerine ekleyerek, “inşallah bunu hep beraber görüz yani” dedi.

Paylaşın:
80 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ