
Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilat Başkanı Mücahit Andiç, Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’un katılımı ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması ve basın toplantısı programı düzenledi.
18 Ocak Pazar Günü Keleşler Otel’de sabah saatlerinde düzenlenen toplantıya Milletvekili Bozkurt’un yanı sıra Belde Belediye Belediye Başkanları, Alaplı İlçe Başkanı, Bazı belediye ve il genel meclisi üyeleri ile partililer katıldı.



TÜM BAŞKANLAR KONUŞTU
Toplantı sırası ile Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belediye Başkanı Recap Sadık Kara, Kandilli Belediye Başkanı Osman Çakmakoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun ve Alaplı İlçe Başkanı Altan Güngör’ün selamlama konuşmaları ile başladı. Son olarak söz alan Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ise saha çalışmalarından vatandaşların memnuniyet duyduklarını ifade ederek Milletvekili Bozkurt’a teşekkür etti.

BOZKURT İLE İCRAATIN İÇİNDEN…
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması ile başlayarak, basının öneminden bahsetti ve çalışmalarında başarılar diledi.
Milletvekili seçilmesinden bu yana özellikle Kdz. Ereğli çapında gerçekleştirilen faaliyetle konu başlıkları ile özetleyen Bozkurt, polemikten uzak, hizmet ve eser üretmeye gayret ettiğini söyledi. Bozkurt ayrıca tüm çalışmaların bir ekip işi olduğuna vurgu yaparak teşkilatlara teşekkür etti.
SAĞLIK YATIRIMLARI…
Açıklamalara Sağlık yatırımlarını özetleyerek başlayan Bozkurt, bu bölümde; Ereğli Devlet Hastanesinde doktor eksikliklerinin büyük ölçüde giderildiğini, anjiyo ünitesinin yakın zamanda tam kapasite ile çalışacağını, acilde uzman hekim bulundurmada üçüncü basamağa çıkarıldığını ve bazı cihazların yenilendiğini söyledi. Yeni Diş Hastanesinin Şubat ayında açılmasının planladığını belirten Bozkurt, ilçede ve beldelerde açılan Aile Sağlık Merkezlerini sıraladı. Alaplı Devlet Hastanesinin tamamlandığını belirten Bozkurt, Zonguldak Şehir Hastanesinin zemin etüt çalışmalarının başladığını bildirdi.
ERDEMİR, MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ YAPACAK
Bozkurt, Milli Eğitim konusundaki yatırımlarına yer verdiği bölümde ise okullarda yapılan güçlendirme çalışmalarını sıraladı ve Özel Eğitim Kampüsü, Kızılay Anaokulu ve Bilişim Teknolojileri Yüksek okulu açılışlarını hatırlatarak; Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve Eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Bozkurt ayrıca, Erdemir’in katkıları ile Mesleki Eğitim Merkezi açılacağını bildirerek katkı veren OYAK ve ERDEMİR yönetimlerine de teşekkür etti.
KAMU BİNALARI YATIRIMLARI :
Kdz. Ereğli’de Yeni Hükümet Konağı ve Emniyet Binasının önümüzdeki aylarda açılışının yapılacağını açıklayan Bozkurt, Subaşı köyü civarına bin kişilik cezaevi yapımının devam ettiği hatırlattı. Kdz. Ereğli Adliyesi ek binasının 2026 yılı yatırım programına alındığını açıklayan Bozkurt, 16 Adet Adliye lojmanı, Alaplı’ya açık cezaevi, Adli Tıp Şubesi gibi yatırımları özetledi.
ÇEVRE YOLU 2026 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Bozkurt, Ereğli-Devrek Karayolu yapımının hızla ilerlediğini ve yıl içinde tamamlanacağını belirterek Ereğli -Alaplı Çevreyolu yapımında 500 parselin kamulaştırılması için 2026 yatırım programına alındığını söyledi. Heyelan tehlikesine karşı yol güzergahının çelik tellerle güçlendirileceğini açıklayan Bozkurt, çalışmaya yakın zamanda başlanılacağını bildirdi.
Açıklamasının ilerleyen bölümlerinden Ereğli’ye kütüphane kazandırılacağını, dere ıslah ve köprü yapımı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Bozkurt, bunları deteylandırdı.
ERDEMİR STADI, GENÇLİK SPORA DEVREDİLECEK
İcraatlarını özetlerken, spor yatırımlarına da yer veren Bozkurt, yarı olimpik yüzme havuzu, 1300 kişilik öğrenci yurdu yapımı, tenis kort yapımı beldelere ve köylere saha yapımı ile ilgili bilgiler verdi. Bozkurt bu bölümde Erdemir stadının Gençlik spora devredilmesini konunun gündemde olduğunu açıklayarak görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Milletvekili Bozkurt konuşmasını, üç adet yeni OSB kurma çalışmalarından, mevcut OSB için arıtma tesisi kurulacağından, turizme yönelik yatırımlardan, TOKİ konutlarının kazandırılmasından ve Doğalgaz çalışmalarından bahsederek sürdürdü.

“TTK KAPATILMAYACAK, ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK“
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bozkurt, Belediye ile işbirliği içinde çalıştığını, TTK’nın kapatılmasının veya özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, TOKİ ilk evim ilk arsam projesinin devamı için yer bakıldığını ve Sakarya -Zonguldak demiryolu projesinin sürdüğünü söyledi.
Toplantı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü pastası kesilmesi ile son buldu.



BENZER HABERLER