logo

ÇAKIR; OYAK’A TEŞEKKÜR ETTİ, YEREL YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır gündemi değerlendirdiği basın toplantısında, sözü OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in düzenlediği toplantıya getirerek, “Biz ne dedik; eğer Erdemir’e, OYAK yönetimine bir şey iletilmesi gerekiyorsa biz bunu milletvekillerimiz aracılığıyla, bakanlarımız aracılığıyla ve en sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız aracılığıyla taleplerimizi iletiriz. Şuan bir masa etrafında oturuldu ve bu komisyonun seçmiş olduğu temsilcilerine tamamının sözü dinlendi. Burada Erdemir’e OYAK’a iletilmek istenen ne varsa bunların hepsi gündeme geldi.” diye konuştu.

Fakülte kampüsü konusunda ise çakır, “Buradaki yapılacak binaların birini hayırseverimiz, birini sayın Kaymakamımızın da açıkladığı gibi Erdemir/OYAK’ı yapması planlanıyor. Bu bölgenin projesini İstanbul Üniversitesi ücret karşılığında çiziyor, yani burada yerel yönetimlerin katkısı sadece imar düzenlemelerinde bu projeye katkı vermelidir. Yoksa sanki birileri bu hizmeti biz kazandırdık gibi bir algı yapmaya çalışsa da geçmişteki 20 yıl üniversiteye, kredi yurtlara ek binalar yapılıp yapılmadığını, üniversiteye katkı sağlanıp sağlanmadığını Ereğli halkımız en yakinen biliyor. ” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, basın toplantısı düzenleyerek ilçe gündemindeki konulara değindi. 6 Aralık Cuma günü parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan Çakır, şu sözlere yer verdi:

EREĞLİ-DEVREK YOLU

“Yıllardır bitirmek için uğraştığımız Ereğli-Devrek yolunun Ereğli-Çaylıoğlu kısmını geçtiğimiz günlerde tamamlamış bulunuyoruz. Yanına şuanda bariyer çalışmaları yapılıyor. Güvenli, şartlara uygun, virajlarda vatandaşın yorulmayacağı daha yüksek standartlarda bir yol ile birlikte Çaylıoğlu’nu Ereğli’ye daha da yakınlaştırdık. Hem bölgedeki kırsaldaki köylerimizin Ereğli’ye ulaşımı da çok daha kolay, kaliteli bir hal aldı. Bunu da başarmanın mutluluğu içindeyiz. Gerçekten bu yol başladığı günden bugüne kadar Ereğli’nin her zaman birinci gündem maddesi olan bir yoldu. Çaylıoğlu’na kadar tamamlandı, kalan kısmı için Mart ayında ilgili müteahhit firma devam edeceğini bildirdi. Mart ayında şantiyesini kurar devam ederse bir an önce tamamlanmasından yanayız. Devam etmediği takdirde sözleşmenin feshi olup, yeniden ihaleye çıkartıp alacak güçlü bir firmayla da orayı da tamamlamak istiyoruz.

EĞİTİM KONUSU

Okullarımızla ilgili Kepez İlkokulumuz devam ediyordu. Bu Ticaret Lisesi’nin bahçesindeki olan Bahçeli Evler İlkokulu olarak açıldı. Onu da hizmete açmış olduk. Böylece o bölgede rahatlamış oldu. Bir tane Atatürk Ortaokulu’nun yanındaki İzmirlioğlu İlkokulu’nda ikili öğretim var onun dışında merkezdeki okullarımızın hepsi tekli öğretime geçmiş oldu. Bunun yanında Gülüç beldemizin uzun zamandır ikili öğretim yapan okulların sorunlarını çözmekle alakalı emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz 2019 bütçesinden 5 buçuk milyon, 2020 bütçesinde de 5 buçuk milyon olmak üzere Gülüç’e ortaokul yapmakla alakalı 11 milyonluk ödeneği ayırdık. Bu da Gülüç’teki ikili öğretimi ortaokul bazında tekliye düşürecek. Onun hemen ardından 2020-2021 yıllarında da Gülüç’e yeniden bir ilkokul ve bahçesine de anaokul yapmayı planlıyoruz. Böylece Gülüç’ü de tekli öğretime geçirmiş olacağız.

POSTANE İNŞAATI

Çarşı merkezi esnafının talebiydi. Postane inşaatımız bitti. Son düzenlemeleri yapılıyor. Bir an önce Postanemizi oraya alıp hem kırsaldan gelen Postane ile işi olan tüm vatandaşlarımızın çarşı merkezinde daha rahat edebilmesi hem de çarşıda hareketliliği arttırıp esnafa da katkı sağlamayı planladığımız Postaneyi de yakın zamanda hizmete sokacağız.

HÜKÜMET VE EMNİYET BİNASI

Emniyet binası ile ilgili şuan Emniyet binamızı geçi olarak farklı bir yere alacağız, son onayları bekliyoruz. Geçici olarak bir yere aldıktan sonra, orada zemin etüt çalışmalarını başlatıp Emniyet binasını yıkarak Kaymakamlık ve Emniyeti aynı yerde yeninde yapacağız. Yani yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alanı olacak olan Hükümet Konağı ve Emniyetin, yaklaşık 10 bin civarı kaymakamlık hizmetlerine 5 bini de emniyetin olacak. Öğretmen evi inşaatı ile Askeri lojmanlar arasındaki bölgeye yapılacak inşallah. Ereğlimizin önünde en büyük eksiklerden bir tanesi de buydu.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ

Üniversite konusu malumunuz dün de basına yansıdı. Üniversite ile ilgili geçmişten bugünümüze tüm emek sahibi milletvekillerimize, belediye yetkililerine, siyasi teşkilatlarımıza herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu konuda herkesin umudunun söndüğü yerde, artık burada üniversite olmayacak dediği yerde dahi Ak Parti ilçe teşkilatı olarak biz buradan vazgeçmiş değiliz, biz bunu buraya yapacağız dediğimizde hatırlıyorsanız muhalefet partisi ilçe başkanlarından da bir açıklama gelmişti; burası askeriyeye verildi, peşkeş çekildi, askeriyenin buraya el koymasına müsaade edildi gibi açıklamalar vardı.  Kayıtlarda da mevcuttur o dönem yaptığımız basın açıklamasında da bunları söyledik. Orası yaklaşık 80-90 milyon TL’lik bir yer. Buradaki yapılacak binaların birini hayırseverimiz, birini sayın Kaymakamımızın da açıkladığı gibi Erdemir/OYAK’ı yapması planlanıyor. Bu bölgenin projesini İstanbul Üniversitesi ücret karşılığında çiziyor, yani burada yerel yönetimlerin katkısı sadece imar düzenlemelerinde bu projeye katkı vermelidir. Yoksa sanki birileri bu hizmeti biz kazandırdık gibi bir algı yapmaya çalışsa da geçmişteki 20 yıl üniversiteye, kredi yurtlara ek binalar yapılıp yapılmadığını, üniversiteye katkı sağlanıp sağlanmadığını Ereğli halkımız en yakinen biliyor. Bu bizim Ereğli halkına hükümetimiz olarak verdiğimiz sözlerdi. Bunda da en büyük pay Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Saadet hanımın, milletvekillerimizin, herkesin burada emeği var. Hastanenin taşınmasından başlayarak bugünlere gelinceye kadar herkesin eskiden beri emeği olan bir yer.

TERSANELER

Tersaneler ile ilgili konuya da açıklık getirelim. Tersanede iki tane şartlara uyan firmaların tapusunu alması için Milli Emlak Genel Müdürlüğünden Sayın Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu, Sayın Valimiz ve projeyi başından sonuna kadar Sayın Kaymakamımızın eseridir. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizim buradaki niyetimiz şuydu; tapu aldıkları yerleri kredi kullanımında teminat olarak gösterebilecekler, ipotek olarak gösterebilecekler, yeni alacakları gemi siparişlerinde de bu krediler sayesinde tersaneler daha hareketli hale gelecek. Göreceksiniz altı ay, bir sene sonra bugünden daha iyi şartlarda tersanelerde çalışan sayımız daha da yükselecek.

ERDEMİR YÖNETİMİ İLE YAPILAN TOPLANTI

Geçtiğimiz günlerde Erdemir ile yapılan toplantıyla alakalı; biz Sayın Hamdi Uçar vekilim ve diğer vekillerimizin katkısıyla Sayın Süleyman Savaş Erdem’i ve Erdemir’in tüm yetkililerini Ereğli’nin sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya getirdik. Tabi bu toplantıya katılanlar anlamında baktığımız zaman bu seçilen platformun sözcüleri, icra komitesi üyelerinin tamamı oradaydı. Tabi ki ben isterdim belediye başkanı da olsa daha iyi olurdu. Ama önemli olan insanların kendilerinin orada olması değil, insanların taşıdığı fikirlerin orada birileri tarafından dile getirilmesidir. Şimdi biz bunun takipçisi olacağız. Öncelikle bu katkıyı sağlayan başta milletvekillerimize ve OYAK yönetimine de biz teşekkür ediyoruz. Ereğli’de böyle bir imkanı bulduk. Biz orada söylenenlerin de takipçisiyiz. Acentecilerin sorunlarının Ocak’tan sonra çözüleceğini, onun yanın da işsizlikle alakalı talepleri, nakliyecilik sektörünün iletilen sorunlarını, kapalı spor salonu ve Erdemir stadının gençlik spora devriyle alakalı talebimizi, bunların hepsini Erdemir yönetimine ilettik. Çevre ile alakalı konular konuşuldu. Daha şeffaf, daha açık, kamuoyunun daha yakın takip edebileceği ve çevre konusunda kendilerinin ifadeleri ile en ufak dahi bir sorun yaşanmadığını söylediler. Önemli olan bundan sonra bunları takip etmek. Hani şu deniyordu ya; şehirde biz bunları kavgayla değil, uzlaşıyla bir masa etrafında buluşturarak çözeceğiz. Biz hükümet partisinin temsilcisi olarak söylediğimiz; biz şikayet eden konumunda olamayız. O yüzden bu toplantılara bugüne kadar katılmayışımızın sebebi de buydu. Biz ne dedik; eğer Erdemir’e, OYAK yönetimine bir şey iletilmesi gerekiyorsa biz bunu milletvekillerimiz aracılığıyla, bakanlarımız aracılığıyla ve en sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız aracılığıyla taleplerimizi iletiriz. Şuan bir masa etrafında oturuldu ve bu komisyonun seçmiş olduğu temsilcilerine tamamının sözü dinlendi. Burada Erdemir’e OYAK’a iletilmek istenen ne varsa bunların hepsi gündeme geldi.

ERMADEN

Ermaden Alacaağzı bölgesinde son hale gelmiş durumda. Gerekli sondaj çalışmalarını yaptılar. Ocak ayı içerisinde 50-100 kişi bir istihdamla üretime geçilecek, toplamda da 600-700 kişi bir istihdam hedefliyorlar. Bölgemiz ve madenci kardeşlerimiz adına sevindirici bir olay.

TOKİ’YE YER ARAYIŞI

Orta Ölçekli Sanayi Sitelerini takip ediyoruz. TOKİ ile alakalı girişimlerimizi yaptık. TOKİ’ye önceden verilen yerin tarım arazisi çıkması, şuan mevcuttaki TOKİ’nin olduğu yerin aşağısındaki yerin eğiminin yüksek olmasından dolayı alternatif bir yer arayışımız sürecek. Önümüzdeki günlerde de inşallah bunda da bir netice alacağız. Vatandaşlarımıza da bunu iletmiş olacağız.

GÜLÜÇ BELEDİYESİ KAPATILACAK MI?

Gülüç belediyesinin kapanmasıyla alakalı, belediye başkanımızın böyle bir şey söylemesi; biz İçişleri Bakanlığımızdan da teyit aldık, böyle bir durum söz konusu değil. Zonguldak’ın bütün beldeleri büyükşehir olma durumunda kapanacaksa Gülüç’te o durumda kapanacak. Yoksa Gülüç’ün kapanması söz konusu değildir.

CÜRUF İŞLETMELERİ

Yine sayın belediye başkanının çok söylediği bir konu cürufla ilgili şuan o cüruf bölgesi dediğimiz bölge Gülüç Belediyesi sınırları içerisinde değil, Kdz. Ereğli Belediyesi sınırları içerisindedir. Yani birilerine izin vermiş, birilerine böyle demiş derken eğer varsa verilmiş bir izin, bu Kdz. Ereğli belediye sınırları içerisindedir. Acaba bu firmadan festivale bir katkı alınmış mıdır, acaba bazı sanatçıların sponsorluğu bu firmalara ödettirilmiş midir, onları da önümüzdeki günlerde bir netice alıp ileriki günlerde ortaya koyacağız. Yoksa cürufun zararıyla alakalı zaten çevre ve sağlık gerekli şartları yapacaktır. Ama bu cüruf alanı Ereğli Belediyesi’nin sınırları içindeyken bunu Gülüç Belediyesiyle ilgili sürekli farklı algı oluşturulmasını da anlamlı bulmuyoruz.”

SORU-CEVAP

Çakır, gündemle ilgili konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. AK Parti’de yeni yapılanma sürecinde bazı il ve ilçe başkanlarının istifasının istendiği hatırlatılan Çakır, kendisine böyle bir durumun iletilmediğini kaydetti.

POSBIYIK’IN UÇAR İLE İLGİLİ İDDİALARI

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a yönelik “Ereğli’ye yapılacak hizmetleri engelliyor” iddiasında bulunması da sorulan Çakır, bunun söz konusu olamayacağını ilçeye yapılan hükümet yatırımlarında milletvekillerinin de desteği olduğunu dile getirdi. Çakır, Erdemir ile yapılan toplantının gerçekleşmesinde de Uçar’ın önemli katkısı olduğunu ifade etti. Çakır, Uçar’ın “Halil Posbıyık AK Parti’ye geçecekmiş. Üstüne para verseler almayız” sözleri ile ilgili Posbıyık’a böyle bir teklif yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

“TAT METAL NASIL YAPIYORSA ERDEMİR’DE YAPMALI”

Erdemir yönetimi ile yapılan toplantıya katılan kişilerin açıklamalarında olumlu bir tablo ortaya koyduğunu, Posbıyık’ın ise açıklamalarında tersi görüşte ifadelerde bulunduğunu soran gazeteciye Çakır, şu cevabı verdi:

“Bir kere OYAK bir emeklilik kuruluşu bunu bilmek lazım. 2006 yılında burası özelleştirilirken herkesin ifadelerine arşivleri açın bakın; yani 400 bin hissedarı olan bir emeklilik kuruluşundan şehirle ilgili bekleyeceğiniz şeyler sınırlıdır. Şunu söylemek lazım; biz halkımızın taleplerini dediğim gibi ilettik. Yani burada nakliyeciler daha iyi şartlarda olsun ve şuan bir iki aydır nakliye sektörü Erbirlik Kooperatifi üzerinden yük almaya hareketlenmeye başladı. Diğer bir konu işte nasıl Ereğli’de organize sanayide olan TAT METAL fabrikamız, nasıl okuldur, kültür merkezidir, bilim sanat merkezidir yapıyorsa Erdemir’den de talebimiz budur. Personel alımında da şehrimizden almasıdır talebimiz. Önemli olan bu taleplerin bugünden sonra sonuca gideceğidir. Tamam geçmişte de bu kavgalar oldu, kavgalardan ne kazandık. Bugün 8 ay önce gelen bir belediyeyi düşünün, 8 aydır Ereğli’ye belediyecilik anlamında ne yaptı. Geçmişteki 20 yılı da değerlendirirsek diyorum ya bugün bir kültür merkezimiz yok Tatoğlu’nun yaptırdığı kültür merkezine gidiyoruz. Bugün bir tane yüzme havuzumuz yok, yüzme havuzu yapalım diyoruz. Bunlar yapılamaz mıydı? Bugün üniversiteye fakülte binası yapıyorsak, ekonominin iyi olduğu o dönemlerde iki üç tane daha fakülte binası yapılamaz mıydı? Kredi Yurtlar yapılamaz mıydı? Bunlar da yapılmadı. Bugün trafik sorununu konuşuyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda da ben şunu özellikle söyledim. Geçmiş yönetimi sürekli bize borç bıraktılar, enkaz bıraktılar dediklerinde yapamıyorsanız bırakın biz devralmaya hazırız dedim. Yani bu makam ağlama makamı değil. Oradaki müdürlerden siz zaten sürekli bilgi alıyorsunuz, içerinin durumunun ne olduğunu biliyordunuz. Sürekli geçmişi kötüleyerek bakın 8 ayımız gitti. Bunun gibi 5-6 tane daha 8 ayımız var. Eğer onlarda da belediyenin yapacağı işler eksik kalırsa bir 5 yıl daha kaybetmiş oluruz.”

“PARTİYİ Mİ KARIŞTIRIYOR!”

Çakır gelen soru üzerine, şehrin menfaatleri doğrultusunda belediye çalışmalarına meclis grubu olarak destek vereceklerini dile getirerek, “Diğer konu, belediyenin kaynaklarını satalım, satalım, satalım. Bundan sonraki belediye başkanlarına da bir şeyler bırakmak lazım. Yani hepsini bu dönemde paraya çevirmeye gerek yok. Bu noktada söylüyoruz. Mesela taksiciler, servisçiler, halk otobüsleri başladı sıkıntıya. Hani güzel günler görecektik. Ne oldu? Geldiğimiz günden beri Ereğli’de ortak akılla yürüyemiyoruz. Üniversitenin temelinden bugüne kadar AK Parti olarak bizim emeğimiz var ama birileri AK Partinin hizmetlerini sahipleniyor. Acaba partiyi mi karıştırıyor bazen diye ben de düşünüyorum. Tapuları alan AK Parti’dir, hükümettir, bu işi yapan da biziz. Ama bir bakıyorsunuz bunlarla alakalı açıklamalar. Ama biz söylüyoruz, belediye ile şehir menfaatleri ile alakalı işlerde destek veriyoruz. Ama olumsuz gördüğümüz yerlerde de ret vereceğiz” dedi.

Paylaşın:
913 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ