logo

ÇELİK YAPILARIN AVANTAJLARI DEĞERLENDİRİLECEK

  • Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından OSTİM Teknik Üniversitesi, OSTİM OSB ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) iş birliğiyle, 30 Eylül- 01 Ekim 2024 tarihlerinde Ankara’da OSTİM Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi gerçekleştirilecek. Zirvede, depremlerin yol açtığı büyük can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla, çelik yapıların sağladığı avantajlar tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Depremlerde çelik yapıların gösterdiği dayanıklılık, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarıyla bir kez daha gözler önüne serildi. 200 bin civarında binanın yıkıldığı bu felaketlerde bir tek çelik yapının çökmemesi, çelik yapıların güvenli yaşam alanları sunmadaki potansiyelini gösterdi.

İnsanların Ölmemesi İçin Çelik

Çelik yapıların kullanımının yaygınlaştırılması ve bu alandaki bilinç düzeyinin artırılması amacıyla düzenlenecek Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi, başta İnsanların Ölmemesi İçin Çelik temasıyla, depreme karşı alınabilecek önleyici ve düzeltici faaliyetler hakkında önemli bilgiler sunacak.

Zirve kapsamında, İstanbul depremi başta olmak üzere gelecekteki depremlerde can ve mal kayıplarını önleme yönünde yapılması gerekenler, uzman mühendisler, mimarlar, kamu ve özel sektör temsilcileri tarafından ele alınacak. Geniş katılımlı oturumlarda çelik yapıların sağlayabileceği avantajlar, yeni teknolojiler ve yapısal direnç hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılacak.

Toplumsal bilinç artırılacak

Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) Yönetim Kurulu Başkanı H. Yener Gür’eş, zirvenin amacınındeprem dirençli yapılaşmanın önemini geniş kitlelere aktarmak, çelik yapıların sağlayacağı güvenlik avantajlarını halka doğru şekilde tanıtmak, toplumsal bilinç artırarak güvenli yaşam alanlarına olan talebi yükseltmek ve inşaat sektörü profesyonellerine, yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına çözüm odaklı öneriler sunmak olduğunu söyledi.

Zirveye, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve sivil toplum kuruluşları davet edildi. Katılımcılar, interaktif oturumlar ve teknoloji stantları ile yeni çözümler hakkında bilgi edinebilecekler.

Etkinlik Tarihi: 30 Eylül – 01 Ekim 2024
Yer: OSTİM Teknik Üniversitesi, Ankara
Düzenleyen: Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA),

Stratejik Ortakları: OSTİM OSB, OSTİM Teknik Üniversitesi, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD)

Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin: https://ddyz.tucsaevents.org/

Paylaşın:
109 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ