logo

CHP KADIN KOLLARI BAŞKAN ADAYI PAMUK, GÖNÜLLÜ’YE KONUŞTU

  • CHP Kdz.Ereğli Kadın kolları Başkan Adayı Neslihan Pamuk, Doğan Gönüllü’ye verdiği röportajda “Üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde, ekibimle beraber insan hakları ve beraberinde kadın haklarının savunucuları arasında yer almak, değişim ve birleştirici gücün bir parçası olmak için göreve talibiz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Örgütü Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri, 20 Haziran 2024 Perşembe günü gerçekleştirilecek. İlki 31 Mayıs’ta yapılan ve güvenlik sağlanamadığı gerekçesi ile 20 Haziran’a ertelenen seçimlere sıkı hazırlandığını ifade eden Adaylardan Neslihan Pamuk, gazetemizden Doğan Gönüllü’ye röportaj verdi.

Kariyer yaşamında gazetecilik geçmişi de bulunan, Gönüllü’den “meslektaş desteği” talep eden ve ekip ruhuna inandığını sık sık vurgulayan Pamuk’un “Ben ve ekibim ülkemizdeki değişim rüzgarına yeni bir enerji olmak istiyoruz.” İfadeleri ile Gönüllü’nün çay sohbeti eşliğinde sorularına içtenlikle verdiği yanıtlar şöyle :

  • Doğan Gönüllü: Sizi öncelikle daha yakından tanımak istiyoruz; Neslihan Pamuk kimdir?

Neslihan Pamuk: Bana da vakit ayırdığınız için öncelikle ekibim ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Yıllar öncesine dönüp, soru soran gazeteciden, soru sorulan siyasetçiye evrilmek inanın beni heyecanlandırdı. Ben Neslihan Pamuk 1983 yılında Yaraşlı Yörük köyü Kdz.Ereğli’de doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimin ardından üniversite işletme bölümünü bitirdim. 21 yıllık çalışma hayatımda çeşitli pozisyonlarda çalıştım. Evliyim, 2 kızımız var. Popülistliğe kaçmadan insanlara dokunmayı ve toplumsal projelerde aktif olmayı seviyorum.

  • Neden siyaset ve neden Cumhuriyet Halk Partisi desem..?

Ulu Önderimiz Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetçi, toplumda kadınların daha çok söz sahibi olması gerektiğini savunan bir ailede büyüdüm. Kendimi bildim bileli Cumhuriyet kadını, insanın kendi ayaklarının üzerinde durmasının önemini vurgulayan bir babaanne ile büyüdüm. Kadınlarımızın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de siyasette hem sayı hem de etki olarak az oldukları malum. Cumhuriyet Halk Partisi eşitliğin ve özgürlüğün en büyük savunucularındandır. Eşitlik ve özgürlük ailemden de aldığım en büyük değerlerimdir. İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi…

  • Kısa net cevaplar vermeyi seviyorsunuz; peki talip olduğunuz göreve yönelik projeleriniz nelerdir?

Bakın biz, kadınlarımızın parti içi karar alma ve politika oluşturma süreçlerine daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak istiyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın düşük siyasal temsilini önemli bir sorun olarak görüyor ve bunun sebebini geleneksel bakış açısı ve siyasetin erkek egemen yapısı olarak değerlendiriyorum.  Bununla birlikte asıl dikkat çeken husus kadınların önemli bir bölümünün erkek egemen yapıyı yadırgadıklarını ifade etmelerine rağmen farkında olmadan bu yapıyı içselleştirmiş olmalarıdır!

Yani?..

Şunu ifade etmek isterim ki; bizler kadın haklarının yılmaz savunucuları olacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hakkın hukukun ve adaletin sağlandığı, hepimizin tok, güvende ve özgür olduğu bir düzen için çaba sarf etmek en önemli görevlerimizden biri olacaktır. Üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde, ekibimle beraber insan hakları ve beraberinde kadın haklarının savunucuları arasında yer almak, değişim ve birleştirici gücün bir parçası olmak için göreve talibiz.

  • Hep biz diye konuşuyorsunuz; ekibinizin oluşum sürecinden ve isimlerden bahsetmek ister misiniz?

Doğan bey sizi anlıyorum ama bu aşamada süreçlerden, isimlerden değil, olaylardan ve planlamalardan bahsetmeyi tercih ederim. Evet, birbirinden değerli yol arkadaşlarımla, değerli halkımızın düşüncelerine, görüşlerine ortak olmak, üzüntülü ve sevinçli günlerinizde yanınızda olmak, projelerimizde hep beraber hareket etmek, en önemlisi de değişimin öncüsü olmak için buradayız.

  • Sizin parti içi bir takım muhalif grupların adayı olarak çıkartıldığınız da konuşuluyor? Bu konu iptal edilen toplantıda da gündeme geldi mi?

Bakın biraz önce söyledim geçmişle değil gelecekle ilgiliyim. Açık ve net söylüyorum; Beni kimse aday olmam için aramadı. Ben kendim aday olacağımı söylediğimde, bunu olumlu bulanlar, parti içinden de haliyle beni destekleyenler oldu. Kimseye karşı ya da kimseden yana değilim. Karşı olduğumuz şeyler elbette var ve olacaktır. Tek yönümüz Atatürk ve ilkeleri, Cumhuriyet, Cumhuriyet Halk Partisinin ilke ve amaçlarıdır. Böyle düşünen herkesle görüşür desteğini talep ederim. Daha önce de belirttiğim gibi; ben Cumhuriyet değerleri ile büyümüş, bunların özellikle biz kadınlar için ne kadar hayati kazanımlar olduğunun idrakinde olan Cumhuriyet kadınlarından biriyim. 2 kız çocuğu annesi olarak ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kaygı duyarak sahip olduğumuz haklardan bir adım geri düşmemek için kadınların siyasal yaşama eşit katılımı ve temsilini gerçekleştirmek, kadınların karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmek isteğiyle bir grup arkadaşımla birlikte üyesi olduğumuz partimizin ilçemizdeki kadın kolları yönetimine talip oldum. Tekrar ediyorum; Ben ve ekibim ülkemizdeki değişim rüzgarına yeni bir enerji olmak istiyoruz.

  • Demokrasi yarışında çıktığınız yolda başarılar diler ve son mesajlarınızı almak isterim, :

Cumhuriyet değerlerini benimseyen bütün kadınları temsil ediyoruz. Bunun dışında hiçbir grup veya güç odağı ile bir arada anılmayı kabul etmiyorum! Kaybedeni olmayan bu demokratik yarışta kazanan partililerimiz ve tüm kadınlarımız olacaktır, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Çünkü biz her zaman bayrağı emin ellere teslim eden güçlü bir örgütüz.

Bu vesile ile tarafsızlığınıza ve düşüncelerimizi ifade etmemize fırsat verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Paylaşın:
850 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ