logo

ÇİFTÇİOĞLU’NDAN “OLAYDA İHMAL OLABİLİR” İDDİASI!

  • Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaparken şalının silindir ütüye sıkışması sonucu hayatını kaybettiği açıklanan Necla Çiftçioğlu’nun ailesi “Olayda bir ihmalin olup olmadığının aydınlatılmasını bekliyoruz.” açıklaması yaptı.

Kdz. Ereğli’de Tat Metal Çelik şirketinde bir süre yönetici olarak görev yaptıkan sonra ilçeden ayrılan Sedat Çiftçioğlu, ablası Necla Çiftçioğlu’nun acı bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine aile adına basın açıklması yaptı. Açıklamasında “Yaşanan bu üzücü olaya dair bazı önemli konulara dikkat çekmek ve adaletin sağlanması için çağrıda bulunmak istiyoruz.” diyen Çiftçioğlu olayda soru işaretleri olduğunu savundu.

Çiftçioğlu’nun açıklaması şöyle :

Ablamız bildiğimiz kadarıyla klinik destek personeli olarak çalışıyordu. Zaten Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin basında yer alan taziye mesajında da bu belirtiliyor. Yine bildiğimiz kadarıyla klinik destek personelinin görevleri, hastane klinik ortamında temizlik, sterilizasyon ve benzeri konularda yardımcı hizmetleri içerir. Yani görev yerinin klinik ortam olması gerekmez miydi? Çamaşır yıkama ve ütü yapma gibi görevler genellikle temizlik personeli veya çamaşırhane personeli tarafından üstlenilen işlerdir.
Defin raporundan ve haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla ablamızın ölümü, ütü makinesine sıkışarak gerçekleşen bir iş kazası sonucu meydana gelmiş görünmektedir. Ancak, iş ve iş mahali hakkında detaylı bilgilere henüz ulaşabilmiş değiliz. Olayda bir ihmalin olup olmadığının aydınlatılmasını bekliyoruz. Görev tanımı içerisinde yer almayan bir işi mi yapıyordu, yoksa görevi gereği bulunmaması gereken bir yerde mi çalıştırılıyordu? Bu ve bunlara benzer birçok sorunun yanıtlanması gerekmektedir. Yaşanan bu trajedinin aydınlatılması adına hem adli hem de idari soruşturmanın derinleştirilerek yapılmasını talep ediyoruz. Özellikle, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yeterli ve etkin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının detaylı bir şekilde araştırılmasını istiyoruz.

“ACI HABERİ MEDYADAN ÖĞRENDİK”

Özellikle vurgulamak isteriz ki, olayın yaşandığı andan itibaren aile olarak bilgilendirilmedik. Acı haberi medya aracılığıyla öğrendik ve hemen olay yerine ulaştık. Bu durum, yaşanan acı olayın insanlık boyutunu göz ardı etmek anlamına gelmektedir. Acı haberlerin, etik ve insani bir şekilde iletilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Adli ve idari soruşturmanın yanı sıra, bağımsız adil ve yetkin bir bilirkişi incelemesi yapılmasını talep ediyoruz. Otopsi raporu, iş yerindeki güvenlik önlemleri, kamera kayıtları, görev tanımı ve eğitim konularında detaylı bir araştırma ve değerlendirme yapılmalıdır. İSG önlemlerinin yeterli ve uygun olup olmadığını sorgulanmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği standartlarının gözden geçirilmesi, benzer olayların önlenmesi adına gerekli her türlü tedbirin alınması gereklidir. Ayrıca, düşük maaşlar ve ekonomik zorunluluklar nedeniyle insanların zorunlu çalışmaya itilmesi, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini daha da kritik hale getirmiştir. Bu konuda toplumsal bir farkındalık oluşturmanın benzer olayların yaşanmaması adına önemli olduğunu düşünüyor ve destek bekliyoruz.”

Paylaşın:
399 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ