logo

ÇORUMLUOĞLU’NUN BİR YILI

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, şehri tanıdıkça katkısı da doğru orantılı olarak artıyor.

Ereğli’ye atanalı henüz on beş ay olan kaymakam bey, bu kısa zamanda devletin sıcak ve hizmetli yüzünü gösterdi.

2018 Eylül ayındaki ilk toplantısında iktisat mezunu olmasına vurgu yaptığını ve “meslektaşız” esprisi yaptığımı hatırlıyorum.

Gazetecilerle yaptığı toplantıda ‘gizliliğe ve vakit kaybına’ tahammülü olmadığını açıklamıştı ve bunu pekiştirircesine cep telefonunu internet sitesinden yayınlayan ilk kaymakam yine kendisi olmuştu. Hatta basından vatandaş ile devlet arasında aracı olmasını rica ederek, “üç çeşit yönetici vardır” demiş ve şöyle devam etmişti:

Bir; çok çalışır, üretir satamaz. İki;  Yaptığını kamuoyu ile paylaşan -makul- idareci. Üç; Bir şey yapıyor gibi görünür, aslında üretmez ama satışını (göstermelik)çok yapar.” Kendisini ikinci yani makul tip olarak tanımlayan Çorumluoğlu, son olarak da ‘helva yapacak usta’ metaforu ile bu zamana dek şehir potansiyelini iyi değerlendiremediğimizi yüzümüze kibarca vurmuş ve “topu taca atacak halimiz yok biz buraya faydalı olmaya geldik, yapamıyorsak bırakmasını biliriz.” demişti.

Ben de şimdi diyorum ki; “Çorumluoğlu Ereğli için bir fırsat, bir şanstır, biz de onu iyi değerlendirmeliyiz.

Aslında gazetecinin kamu yöneticisini övmesi pek alışılagelmiş bir durum değildir. Moda olarak eleştirmek daha makbul ve sözüm ona denetleyici fonksiyona uygundur. Ama bendeniz, gazetecilik eğitimlerinde öğretilen, salt ‘insanın köpeği ısırmasının’ haber olması gerektiğine inanlardan değilim. (Hem sonra, denetleme fonksiyonunun ehil olmayan ellerde başka başka işlere dönüştüğü ise ayrı bir muamma olarak tüm sıkıntıları ile tam karşımızda duruyor!)

Bu nedenle kalemimi sakınmadan, objektiflikten de uzaklaşmadan,  haberin kutsallığı, yorumun hürlüğü ilkesine bağlı kalarak; Kaymakam Çorumluoğlu’nun kısa sürede gerçekleştirdiği hizmetleri hatırlatarak (yeri geldiğinden her türlü eleştiri hakkım saklı olmak kaydı ile) ona açıkça teşekkür edeceğim.

Kendisi;  daha ilk toplantıda “BİLSEM (Bilim Sanat Merkezi) okulu eksik” dedi ve daha bir yılı dolmadan BİLSEM’İ açtı. Ayağının tozu ile muhtarları topladı ve güvenilirliğin, üretkenliğin önemine vurgu yapıp “çalışmayan mührü bıraksın” sözleri ile otoritesini gösterdi.

Göreve başladığı dönemden bu yana seçilmiş ve atanmış üst düzey yöneticilerle çok iyi diyalog sergiledi.  Milletvekilleri ile ve gerek Uysal, gerekse Posbıyık döneminde siyasete hiç bulaşmadan siyasetçilerle sıklıkla bir araya gelmesini  bildi.

Zamanla; eğitim, sosyokültürel ve inanç gibi değerlere yatırımlar yapan hayırseverleri tanıdı ve onlarla  yakın diyalog kurup her fırsatta onurlandırdı. Önce kalplerini kazandı, sonra yatırımlarını şehre kazandırdı. Bunlara örnek olarak ilk aklıma gelenler Akın Tatoğlu, Hayrettin Yavuz, Nurdan ve Orhan Oğuz’dur…

Erdemir üst düzey yöneticileri ve sanayi/iş dünyasının her kademesi ile iyi görüştüğünü de biliyorum.

Şehrin, turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için canla başla çalıştığı bilinen bir gerçek. Piyalepaşa Konağı‘ndan tutun, eski gar binasına, Kandilli’deki varagel’den tutun, Çaylıoğlu şelalerine kadar gitmedik yer bırakmadı. Türkiye’deki iyi örnekleri toparlayıp, Ereğli’ye uyarlamak için çok çabalıyor.  

Belki zarif eşinin öğretmen olmasının da etkisi ile eğitime duyarlılığı üst düzeyde. Geçenlerde özel okul açılışında iddialı laflar etmesi de  bunun somut plandaki göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Başka başka… Mesela , Kaymakamlık binasını sessiz sakince ve üstelik tasarrufçuluk yaparak taşıdı. Bayramlaşma törenlerinin farklı mekanlarda yapılmasını sağlayıp halka açtı. Anıt önündeki törenlerde halkla sohbet etmesini bildi. Kibirden uzak durdu; Her bir ekonomik-sosyal-kültürel-inançsal etkinliğe katılım sağladı. Baloda dans da etti, mevlidde dua da, festivale de katıldı, 15 Temmuz Demokrasi gününde en önde bayrak ta taşıdı…

Örnekler uzar gider…

Ve efendim madem aracıyız…Biz, proaktif tatlı-sert Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun şehrimize olan; moral değer ve sosyokültürel, ekonomik katkılarına teşekkür ederiz.

Umarız ki hizmetleri artarak daha uzun yıllar devam eder.  

Paylaşın:
1731 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ