logo

“DAVA” EREĞLİ’DE SAHNELENDİ

  • Kdz. Ereğli TED Koleji Mezunlar Derneği Yönetimi organizasyonu ile F. Berke Yüksel’in yazıp yönettiği Dava adlı tiyatro oyunu, TED Ankara Koleji Mezunlar Tiyatro Topluluğu tarafından Kdz. Ereğli’de sahnelendi.

17 Ocak Çarşamba günü Erdemir Kültür Merkezinde sergilenen oyunu TED Ankara Mezunlar Derneği Başkanı Necdet Aktaş, TEDFED Yönetim Kurulu Başkanı Serhat İpek, Kdz. Ereğli TED Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Levent Aksoy, Dernek Başkan Yardımcısı Dilara Bozkuş, TED Koleji Ortaokul Müdürü Sahir Akçakoca, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Danışmanı Aykut Ateş, Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, ERMED Başkanı Doğan Gönüllü, Gazeteci Eyüp Bektaş, okul yöneticileri ile davetliler izledi.

MAHKEME BİR TÜRLÜ SONUÇLANAMADI!

Tek perdelik oyunda boşanmaya karar vererek anlaşmalı olarak mahkemeye başvuran çiftin mahkemede hakim, avukat, mübaşir ve şahitlerle birlikte yaşadıkları macera, trajikomik tarzda;  geleneksel ile modernizm çelişkisi kapsamında ele alındı.

AKSOY, ÇİÇEK TAKDİM ETTİ; ROL TEKLİFİ ALDI

Oyun sonunda alkışlar eşliğinde selamlamanın ardından Yönetmen F. Berke Yüksel’e Aksoy ve Bozkuş tarafından çiçek takdim edilirken, Aksoy’a anı plaketi takdimi yapıldı. Yapılan konuşmalarda gönüllülük esasına göre sanatsal faaliyetlere katılmanın önemine dikkat çekilerek 2014’ten bu yana her yıl yeni bir oyunla izleyicileriyle buluşan oyunda mezunların rol aldığı hatırlatıldı ve bilet satışı yapılan oyunların gelirinin burslu öğrencilere aktarıldığı söylendi.

TED Kdz. Ereğli Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Levent Aksoy’a “Bir dahaki sefere birlikte sahnede rol alalım” teklifi ise alkışlarla karşılık buldu.

Paylaşın:
728 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ