logo

DEMOKRASİ VE BASININ ÖNEMİ VURGULANIYOR!..

  • Kamuoyunda ‘Basın Bayramı’ olarak bilinen ’24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’ nedeni ile protokol üyelerinin yaptıkları kutlama açıklamalarının ortak tarafı, demokrasi için basının özgür olmasının önemine vurgu yapmak oldu.

Yayın kuruluşumuz ulaşan ‘Basın Bayramı’ – ‘ 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’ mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU:

24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlarken, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin demokratik bir toplum için ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Bu özel gün, basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak, özgür ve bağımsız basının değerini ve toplum için taşıdığı hayati önemi bizlere yeniden hatırlatmaktadır.

Basın Bayramı, sadece gazetecilik mesleğini icra edenler için değil, aynı zamanda demokrasiyi ve özgür düşünceyi savunan herkes için büyük bir anlam taşır. Basın mensuplarımız, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasını sağlamak için büyük bir gayretle çalışmaktadırlar. Onların bu fedakârlıkları, toplumun bilgiye erişimini kolaylaştırmakta ve bilinçli bir kamuoyu oluşmasına katkıda bulunmaktadır.

Sansürün kaldırılması, basının özgürce çalışabilmesinin önündeki en büyük engelin aşılması anlamına gelir. Bu önemli gelişme, gazetecilerin bağımsız ve özgür bir şekilde haber yapabilmelerine, toplumun her kesiminden seslerin duyurulmasına olanak tanımıştır. Zonguldak’ta görev yapan basın mensuplarımız da bu özgürlük ışığında çalışmalarını sürdürmekte, halkımızın sesi olmaktadırlar. Zonguldak’ın basın tarihi, emek ve mücadele dolu hikâyelerle bezeli olup basın mensuplarımızın özverili çalışmaları sayesinde bugünlere ulaşmıştır.

24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle, Zonguldak’ta ve ülkemizde görev yapan tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum


.

MÜSİAD KDZ. EREĞLİ ŞUBE BAŞKANI KEMAL GÜLBAY:

Her yıl 24 Temmuz’da Basında Sansürün kaldırılması nedeniyle kutlanmakta olan Basın Bayramının 116. yıldönümüne gelmiş bulunmaktayız.

1876 yılında alınan bir kararla gazetelerin basılmadan önce sansür memurları tarafından kontrol edilmesinin, 24 Temmuz 1908 tarihinde 2. Meşrutiyetin ilan edilmesiyle sona ermesi ve böylelikle basının toplum menfaatlerini gözeterek özgürce çalışmasını engelleyen ve temel işlevlerinden uzak kalmasına sebep olan sansürün kaldırılması nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1950 yılında alınan bir kararla her yıl 24 Temmuz’un Basın Bayramı olarak kutlanması, kamu görevini türlü zorluklara rağmen yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımız için motive edici bir güç olmakla birlikte, demokrasinin vazgeçilmezi olan iletişim ve düşünce özgürlüğünün her şeye rağmen işlediğinin de göstergesi olmuştur.

Bu vesileyle, basın ve yayın kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanların “24 Temmuz Basın Bayramını”, şahsım, dernek üyelerimiz ve şube personelimiz adına kutlarken, meslektaşlarınızdan ebediyete intikal edenleri de rahmetle anar, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Selam ve Saygılarımızla.


.

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMLIĞI

.


.

.


.

.


.

.


.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.
Turgay Erdoğan Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı


Toplumun doğru ve tarafsız bir habercilik anlayışıyla bilgilendirilmesini sağlayan, Tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz
Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Yönetimi

.


Paylaşın:
312 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ