
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde OSB yolu üzerindeki derede yaşanan balık ölümlerinin kaynağının OSB’de faaliyet gösteren tesisler olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
Kdz. Ereğli OSB yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Balık ölümlerinin yaşandığı gün OSB’nin dereye deşarj noktasından ve balık ölümlerinin yaşandığı Hamzafakıhlı deresi ile Gülüç ırmağının birleşme noktasından Lisanslı Laboratuvar numuneleri alındı. Numune sonuçları değerlendirildiğinde Balık Bio değerinin OSB deşarj noktasında 5, balık ölümlerinin yaşandığı noktada 8 olarak ölçüldüğü görüldü. (Değerin 10 ve altında olması gerekiyor) . Buna göre OSB’den kaynaklanmayan OSB haricinde dereye atık su atıldığını ifade eden yetkililer, konu ile ilgili asılsız açıklama ve haberlerle ilgili yasal süreci başlatacaklarını bildirdi.
Yetkililer ayrıca, her ne kadar deşarj standartları sağlasa da OSB 3000 m3/gün lük evsel ve endüstriyel atık su arıtma tesisinin 2026 yılı yatırım programına alınması konusunda gerekli başvuruların yapıldığını ve sürecin yakından takip edildiğini hatırlattı.
Etiketler: EREĞLİ OSBBENZER HABERLER