logo

DİKKAT; SERİN VE YAĞIŞLI HAVA, FIRTINAYLA GELİYOR!

  • Meteoroloji’den Batı Karadeniz Bölgesi için hava sıcaklıklarının yağışla birlikte azalacağı uyarısı yapıldı.

Uyarı şöyle :

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Pazartesi (30.09.2024) gününden itibaren Ülkemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının kuzeybatı bölgelerimizden başlayarak, kuzey kıyılarımızda 4 ila 8 derece, iç kesimlerde ise 12 ila 15 derece düşeceği tahmin edilmektedir.
Soğuk havanın Pazartesi günü Bölgemiz genelinde etkili olduktan sonra Perşembe günü bölgemizi terk edeceği tahmin edilmektedir. Söz konusu yağışlı ve soğuk sistemle birlikte; Bölgemizde gerçekleşebilecek kuvvetli yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin ve uyarılarının takip edilmesi önem arz etmektedir.

DENİZLERİMİZDE FIRTINA BEKLENİYOR!

Öte yandan; ikini bir uyarı denizlerde fırtına için yapılarak, “Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak. Bartın) rüzgarın, pazartesi günü (30.09.2024) sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı, Salı günü (01.10.2024) öğle saatlerinden itibaren geneli batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Salı günü (01.10.2024) akşam saatlerinde batısında, Çarşamba günü (02.10.2024) akşam saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.” denildi.

Paylaşın:
77 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ