logo

DOĞA KOLEJİ ‘EKOLOJİ YAŞAM PARKI’ KURUYOR

Kdz. Ereğli’de yatırımlarına devam eden Doğa Koleji, kampüsün arka alanında bulunan 9 dönümlük yeşil alanda Ekolojik Yaşam Parkı oluşturmaya hazırlanıyor. Ekoloji Dersi kapsamında alana çıkan ilk ve ortaokul öğrencileri fidan ekimi yaptılar, toprağa tohum serptiler, kestane ve ceviz topladılar.

Kdz. Ereğli’de 20 bin metre kare kapalı alanda Anaokul, İlkokul, Ortaokul, Anadolu lisesi ve Fen Lisesi olmak üzere 5 farklı okul ile hizmet veren Doğa Koleji, kampüsün arka alanında bulunan 9 dönümlük yeşil alanda Ekolojik Yaşam Parkı oluşturmaya hazırlanıyor.

Kdz. Ereğli Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı, genel merkezden gelen yöneticiler Serkan Karabulut ve Kerem Özdemir ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.

Bu sırada Ekoloji Dersi kapsamında alana çıkan ilk ve ortaokul öğrencileri de fidan ekimi yaptılar, toprağa tohum serptiler, yere dökülen kestane ve cevizleri topladılar.

“YEDİKLERİ ŞEYLERİN NASIL YETİŞTİĞİNİ BİLMİYORLAR”

 Öğrencilere refakat eden Ekoloji Öğretmeni Arzu Tokmak, gazetecilere yaptığı açıklamada; öğrencilerin sosyal anlamda da gelişimlerini önemsediklerini belirterek, “Bugün, öğrencilerimiz ile birlikte daha önce ekip-dikilen alanları geziyorlar. Ceviz ve kestane ağaçlarımıza bakıyorlar, meyvelerini topluyorlar. Üretim sürecini görüyorlar, toprağa ve meyveleri ellerine alıyorlar. 9 dönüm büyüklüğündeki araziye zaman için bazı şeylerde eklenecek. Çocukların hobi alanları olacak. Çocuklarımız, mevsimine göre getirdikleri tohumları ekecekler. Bunları sonra toplayacaklar. Midilli atlarımız olacak ve çocuklarımız aynı zamanda hayvanları tanıma imkanı bulacaklar. Spor alanları olacak, açık hava derslikleri olacak, kamp ve tırmanma alanları olacak. Burası tam anlamı ile bittiğinde, velilerimizde buradaki aktivitelere dahil olacaklar. Ekoloji Bahçesi’nin ders dışında da çocuklarımız gelişmesi yönünde büyük önem arz ediyor. Doğayı ve çevreyi görmüş olacaklar. Çoğu apartman çocukları olduğu için yedikleri şeylerin nasıl yetiştiğini bilmiyorlar. Doğa Koleji’nde bunu da öğrenecekler.”ifadelerine yer verdi.

ÇATAKLI’DAN ZEYTİN DALI FİDESİ

Aktivite sırasında öğrenciler meyve ağaçlarını tanıdı. Ayrıca ağaçlardan yere düşen kestane ve cevizleri toplayarak tatlarına baktılar. Toprağa çeşitli tohumlar da serpen öğrenciler Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ile birlikte zeytin fidesi diktiler.

Çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanan alanda bir yıl içinde açık hava derslikleri, amfi tiyatro, hobi bahçeleri, basket ve voleybol sahaları, binicilik alanları ile oyun-kamp ve tırmanma alanlarının olacağı da öğrenildi.

Paylaşın:
2966 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ