logo

EREĞLİ FİNAL; ENGELLİLER HAFTASINI ETKİNLİKLERLE KUTLADI

Kdz. Ereğli Final Okulları tarafından, Engelliler Haftası dolayısıyla birçok farkındalık etkinlikleri yapıldığı bildirildi.

Kdz. Ereğli Final Okulları tarafından, Engelliler Haftası dolayısıyla birçok farkındalık etkinlikleri yapıldığı bildirildi.

VURAL, “ENGELLİLİK TOPLUMUN TÜM KESİMİLERİNİ İLGİLENDİRİYOR”

Kdz. Ereğli Final Okulları Yöneticisi Recep Vural, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada Engellilik konusunun toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini söyledi ve “Engelli öğrenci, veli ya da vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri, kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bizler bedensel, zihinsel engelli ve çeşitli sebeplerle topluma entegrasyonda sorun yaşayan vatandaşlarımızın yardımına her vesile ile koşan bir milletin çocuklarıyız. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyor, aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini diliyorum.” dedi.

Öte yandan hafta boyunca okulda yapılan etkinlikler şöyle açıklandı:

“Kdz. Ereğli Final Okulları olarak Engelliler Haftası ile ilgili öğrencilerimizle birlikte birçok farkındalık çalışmaları yaptık. Anaokulu öğrencilerimiz engelleri ortadan kaldıracak çok kullanışlı tekerlekli sandalye kurguladılar ve maketini yaptılar. Aynı zamanda düşüncelerini aktararak, işaret dilinde tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Gününü kutladılar. Bu sayede minik kalpler, engelleri görmezden gelmek yerine onları fark etme, onlara karşı dışlamadan, eşit, adaletli ve hassas yaklaşmayı öğrenmede farkındalık yaşadılar. İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz öğretmenlerimizin belirlemiş olduğu günün anlam ve önemini içeren videolar izlediler ve düşüncelerini dile getirdiler.

Yine öğrencilerimiz kendilerine ait olan şiir, yazı ve resimlerle pano hazırladılar. Kdz. Ereğli Final Okulları olarak bu haftanın önemini çocuklarımıza daha iyi benimsetebilmek için, Kdz. Ereğli Belediyesi Hayvan Barınağından bir ayağını araba çarpması sonucu kaybeden ve 3 ayağı ile yaşamına devam eden köpeği sahiplendik. Öğrencilerimizin yoğun ilgi ve alakası ile mutlu olan köpeğimize, yine öğrencilerimizin belirlemiş olduğu “Şanslı” ismini verdik. Geldiği günden itibaren yoğun ilgi gören Şanslı, sahip olduğu engelinden dolayı öğrencilerimizin Engelliler Haftası ile ilgili duygu ve düşüncelerini derinden yaşamalarına vesile oldu.”

Paylaşın:
1025 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ