logo

EREĞLİ İTFAİYE TEŞKİLATI; BÖLGENİN EN DONANIMLISI

  • Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, teşkilatın kuruluşunun 310’uncu yılını ve İtfaiye Haftası’nı kutladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye ekiplerini ve gönüllü itfaiyecileri tebrik etti. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 545 gönüllü itfaiyeci sayısına ulaştıklarını belirterek, “Bizleri Batı Karadeniz Bölgesinin en donanımlı İtfaiye Teşkilatı haline getiren, eğitim ve ekipman konusunda hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’a teşkilatım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası’nda İtfaiye Teşkilatı’nın 310’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Jandarma Komutanı Emrah Dinar, CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Alar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, emniyet mensupları, itfaiye mensupları, gönüllü itfaiyeciler, Erdemir İtfaiye yetkilileri ve diğer kurumlardan gelen temsilciler katıldı. Belediye kreşinin minikleri de itfaiyeci kıyafetleriyle törene renk kattılar.

BAŞKAN POSBIYIK, İTFAİYE TEŞKİLATI VE GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİ KUTLADI

Törende, 15. Dönem Gönüllü İtfaiyeci Kursu’nda eğitim görüp sertifika almaya hak kazanan 25 kursiyere Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Başkan Posbıyık, sertifikalarını verdiği gönüllü itfaiyecileri ve kendisini makamda ziyarete gelen İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini kutlayarak, “İtfaiyecilik zor bir meslek, fedakarlık, sabır isteyen bir meslek. Hepinizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Ereğli Belediye İtfaiyesi hak ettiği gibi bütün Türkiye’de ismini duyurmuş bir itfaiye. Hem eğitim, hem ekipman bakımından gerçekten çok faal. Bu işten bende çok mutlu oluyorum. Bugün federasyonda tek ilçe olarak biz temsil ediyoruz. Bu bakımdan başta yöneticilere teşekkür ediyorum. Çalışmaların meyvelerini alıyoruz. Bir çok yerden takdir alıyoruz. Gönüllü İtfaiyecilik olayı çok güzel tuttu. Gönüllü yetiştirme olayını en iyi, en önde yapanlardan biriyiz. Gönüllü olarak bu işe katılan arkadaşlara da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu vatan, millet sevgisi, yangını bizzat izleyip eğitimini almak hakikaten vatandaşlık görevi. Tebrik ediyorum kendilerini. İtfaiye haftasını kutluyorum, arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

  • HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ:

.

ATEŞ: 200 BİN NÜFUSA HİZMET VERİYORUZ

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Başkan Halil Posbıyık’ın katkılarıyla Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi’nin Batı Karadeniz bölgesinin en donanımlı itfaiyesi haline geldiğini söyledi.

Ateş, şunları söyledi:

“Büyük fedakârlığı ve özverisiyle bilinen ve ülkemizin en köklü teşkilatlarından biri olan İtfaiye Teşkilatımızın 310.yılını gururla kutladığımız törenimize hoş geldiniz.

Her yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası’nda bir kez daha itfaiyeciliğe vurgu yapmak istiyorum.  Hepinizin bildiği üzere itfaiyecilik, son derece meşakkatli, sabır, donanım ve eğitim isteyen en zor mesleklerden biridir. Halkımızın can ve mal güvenliği için canla başla çalışan itfaiyemiz dönemimizde; araç, ekipman, personel ve donanım anlamında modern bir yapıya kavuşmuş ve Batı Karadeniz bölgesinin en donanımlı teşkilatı konumuna gelmiştir.

İtfaiye Müdürlüğümüz;  beldelerimiz ve köylerimizde dahil olmak üzere yaklaşık 200.000 nüfuslu bölgemizdeki tüm vakalara üç farklı itfaiye istasyonuyla 59 personel, 12 itfaiye müdahale aracı, 3 adet zodyak bot, 1 adet jet skiyle 7 / 24 kesintisiz hizmet vermektedir.  Ayrıca hiçbir köy ve beldemizde İtfaiye Teşkilatının olmaması da üzerimizdeki görev ve sorumluluğumuzu arttırmaktadır.

Çok yakın zamanlarda iki farklı tarihlerde meydana gelen Bolu Gerede ve Bolu Göynük ilçesindeki 2 büyük orman yangınına Sayın Belediye Başkanımızın talimatıyla İtfaiye Müdürlüğümüzce desteğe gidilmiştir.

Kdz. Ereğli İtfaiyesi ülkemizde meydana gelen doğal afetlerde ve yangınlarda sağlamış olduğu başarılarıyla aranan ve çağrılan ekiplerden biri olmuştur.

Bizler Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak,  olası yangınlara karşı toplumu ve halkımızı bilinçlendirmek adına önceliğimizi eğitime vermiş bulunmaktayız. Çünkü görüyoruz ki halkımız bilinçlendikçe yangın ve ihbar sayılarımızda da ciddi bir oranda düşüş gözlemliyoruz ve bu konuda gönüllü itfaiyeciliği yaygınlaştırmak adına ciddi çalışmalar yapıyoruz.

2010 yılında başlatmış olduğumuz gönüllü itfaiyecilik projesine 700’ün üzerinde kişi başvurmuş olup, eğitim sonunda yapılan sınavı geçen gönüllü itfaiyecilerimizin sayısı 545’e ulaşmıştır ve gönüllü itfaiyecilik projesi yürüten birçok büyükşehir belediyeleri de dahil bu sayıya ulaşamamıştır.  Kdz. Ereğli halkına bu projeye sahip çıktıkları için ve zor şartlarda karşılık beklemeden bizleri destekledikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Birazdan kendilerine sertifika ve kimlik kartlarını teslim edeceğimiz gönüllülerimize Belgelerinin hayırlı olmasını, yangınsız ve afetsiz günlerde kullanmalarını diliyorum.

Bölge halkının canını, malını, korumak ve kurtarmak için üstün gayret gösteren tüm itfaiye teşkilatımıza görevlerinde başarılar diliyor, bu düşüncelerle; vatandaşlarımızın canının ve malının emanetçisi tüm itfaiye teşkilatının İtfaiye Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Görevleri başında şehit olan tüm İtfaiye Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Emekli olan itfaiyecilerimize de sağlıklı bir yaşam diliyoruz.

Bizleri Batı Karadeniz Bölgesinin en donanımlı İtfaiye Teşkilatı haline getiren, eğitim ve ekipman konusunda hiçbir zaman bizden desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’a ve Başkan Yardımcılarımıza teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum.

Katılımlarınız için sizlere teşekkürlerimi sunuyor yangınsız, kazasız, afetsiz günler diliyorum.”

Törenin ardından itfaiye erleri ve katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Yardımcısı Çetin Yiğit ve İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, itfaiye personeli ve gönüllü itfaiyecilerle birlikte Başkan Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ederek İtfaiye Teşkilatı’na destekleri için plaket sundular.

Paylaşın:
51 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ