logo

“EREĞLİ, TİCARET HACMİ GELİŞEN NADİDE YERLERDENDİR”

  • Kabotaj Bayramı töreninde konuşan Kdz. Ereğli Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu, denizliğin ülke ve bölge için önemine dikkat çekerek “Karadeniz’de ticaret hacmi gelişen, nadide yerlerden biri de Ereğli’mizdir.” dedi.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı Kdz. Ereğli’de düzenlenen törenle kutlandı.

1 Temmuz Pazartesi Günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ak parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bölge Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu,  Erdemir Genel Müdürü N. Aşkın Paker, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer ile yönetimi, Ak Parti İlçe Başkanı Mücahit Andiç, CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Askeri Erkan, Daire Müdürleri, Siyasi Parti ve stk temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Komutanlık, Belediye Başkanlığı ve Liman Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan tören, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.

EYÜPOĞLU, SEKTÖRÜ GENEL VE YEREL AÇIDAN DEĞERLENDİRDİ

Günün anlamı üzerine konuşma yapan Karadeniz Ereğli Bölge Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu, günün tarihçesini özetledi ve ülke için önemine dikkat çekti. Eyüpoğlu, “Denizcilik sektörümüzün bugün modern, ileri teknolojili gemileri inşa etme kapasitesine sahip tersaneleri, limanları, yetişmiş personeli büyüyen deniz ticaret filosu ve diğer iş kollarıyla ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır.” dedi.

Konuşmasının sonlarından konuyu bölgesel açıdan değerlendiren Eyüpoğlu, “Karadeniz’de ticaret hacmi gelişen, nadide yerlerden biri de Ereğli’mizdir. Erdemir limanı, belediye limanı, tersanecilik faaliyetleri ve geri sahada kurulu olan sanayi tesisleri ile Karadeniz’deki ticaret hacminde söz sahibi olmuştur. Bu nedenle bölgemiz gerek sosyal gerekse ekonomik olarak gelişmeye tüm hızıyla devam etmektedir.” diye konuştu ve kutlama ifadelerinde bulundu.

Törenin ardından saat 11.00’de Erdemir Liman’ından açılarak deniz şehitleri ve 19 Kasım 2023 felaketinde Kafkametler Gemisinde hayatlarını kaybeden denizciler anısına 2 adet çelenk bırakıldı.  

Kabotaj Bayramı etkinlikleri saat 18.00’de Bozhane Balıkçı Barınağında düzenlenecek yarışmalar ve ödül töreni ile devam edecek.

Paylaşın:
168 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ