logo

EREĞLİ VE BOZHANE’NİN İSMİNİ DUYURDULAR

Karadeniz Ereğli’den yola çıkan 7.5 metrelik ‘GümüşD’ teknesiyle 3 deniz ve iki boğazı geçerek Akdeniz’e ulaşan Ercan Demirer, Gümüş Demirer ve Ersin Çağlarlar; Ereğli ve Bozhane’nin ismini duyurdu. Teknenin kaptanı Ercan Demirer, “O tekneyle gidemezsiniz” diyenler olduğunu belirterek, “Seyahat esnasında bizi durdurup nereden geldiğimizi soranlara Karadeniz Ereğli dediğimiz de şaşırıyorlar. Mutlu olanlar da oldu. Özellikle Belediye başkanımız Halil Posbıyık’a selam gönderenler oldu. Kentimizin ve Bozhane’nin ismini duyurduğumuz için mutlu ve gururluyuz.”dedi.

Karadeniz Ereğli’den 11 Haziran akşamı saat 21:00’de ‘GümüşD’ isimli 7.5 metrelik tekneyle yola çıkan Ercan Demirer, Gümüş Demirer ve Ersin Çağlarlar; zorlu deniz seferinde; sırasıyla Karadeniz, (İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı) Marmara ve Ege Denizi’ni geçtikten sonra (Bodrum’a) Akdeniz’e vardı. 

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Yola çıkmadan önce “O tekneyle gidemezsiniz” diyenlerin olduğunu belirten Teknenin kaptanı Ercan Demirer, “Bu büyüklükteki tekneyle 550 – 600 mil yol yaparak, Karadeniz’den Akdeniz’e ulaşmak kolay bir iş değil. Zorlu ama bir o kadar da keyifli bir yolculuk oldu. 4 farklı denizde yol aldık. Seyahat esnasında bizi durdurup nereden geldiğimizi soranlara Karadeniz Ereğli dediğimiz de şaşırıyorlar. Mutlu olanlar da oldu. Özellikle Belediye başkanımız Halil Posbıyık’a selam gönderenler oldu. Kentimizin ve Bozhane’nin ismini duyurduğumuz için mutlu ve gururluyuz.”dedi.

‘GümüşD’ nin yolculuğunun 1 ay süreceği öğrenildi. 

Paylaşın:
131 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ