logo

EREĞLİLİ AKADEMİSYEN PAYLAŞTI “AŞI ÜRETİMİ YAKINDIR”

Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, sayfasında Koronovirüs Salgını ile ilgili umut verici bir gelişmeyi paylaşarak ” TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığının öncülüğünde oluşturulan eş zamanlı 7 farklı grubun çalışmaları ile aşı üretimi yakındır. ” dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, sayfasında Koronovirüs Salgını ile ilgili umut verici bir gelişmeyi paylaştı.

Uzmanlık alanı Biyoloji olan Büyükgüzel, Ankara Ünversitesi Akademisyenlerinden Prof.Dr. Aykut Özkul’un Koronavirüsü izole etmeyi başardığını ve aşı üretimin yakın olduğunu duyurdu.

Sürecin yakın olduğunu ifade eden ve “evdekal” çağrısını tekrarlayan Büyükgüzel’in paylaşımı şöyle :

Kendisini yıllardır tanıdığım, lisans ve lisansüstü eğitimimi tamamladığım Ankara Ünversitesinin değerli Hocası Prof.Dr. Aykut Özkul hoca Koronavirüsü izole etmeyi başardı. Kendisini tebrik ediyorum. Uzun yıllar Tarım Bakanlığında Çift tırnaklı hayvanların viral aşısı olan Şap (foot and mouth desease) aşısının endüstriyel seviyede üretiminde biyolog olarak çalıştım. Virüs izolasyonu aşının başlangıcıdır. Sonrasında virüs üretimi ve inaktivasyonu gelir. TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığının öncülüğünde oluşturulan eş zamanlı 7 farklı grubun çalışmaları ile aşı üretimi yakındır. Bu ekipte Boğaziçi üniversitesinden Prof. Dr. Nesrin Özören ve Ege Üniversitesi EBİLTEM’den Aşı duayeni Prof. İsmet Deliloğlu Gürhan varsa süreç daha da yakındır.
Yeterki evde kalalım, sabredelim….

Paylaşın:
1028 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ